Szia! Ha sok halad van, ajánlott a víz 20-50%-át lecserélni takarítás során. Az, hogy milyen gyakran kell majd tisztítanod az akváriumot az függ attól, hogy van e tisztogató halad/csigád, vannak e növények a vízben, mennyi felesleges kaja marad az akváriumban, használsz e algagátlót, és hogy milyen meleg van.
2015. dec. 22. 22:53
2/9 anonim válasza:
De szerintem kb 2 havonta egy 30-40%ot kéne cserélni
2015. dec. 22. 22:53
3/9 anonim válasza:
Mennyi az a rengeteg hal, és milyen a szűrésed? Heti 20-30% legalább.
2015. dec. 22. 23:14
4/9 anonim válasza:
A sok hal régen rossz, nem is megyek ebbe bele, de azt azért tudd, hogy annak a "hozadékát" se vízcserével, se szűréssel nem tudod minden téren kiküszöbölni.
Szóval lehet neked akármilyen minőségű vized, a sok hal annyi féle irányból teszi tönkre az akváriumot (előbb-utóbb) hogy az kivédhetetlen.
Amúgy meg relatív is a sok hal, + a válaszhoz a szűrés kapacitása, és az egészségesen fejlődő növények mennyisége is kéne.
Viszonyításképpen, normál hal/növény létszám és arány mellett, megfelelő szűrő kapacitással, kb 2 hetente 30% vízcsere az optimális egy ekkora akváriumnál.
2015. dec. 23. 05:58
5/9 A kérdező kommentje:
van 4 diszkoszhal,cápamárna,neonhalak,ékfoltos razbóra,vitorláshal,.....Azért havonta kicsit ritka nem?szerintem gyakrabban kell.de még sokfajta van.belső szűrőm van és nagyon jó.szerintem 2 hetente fogok30%-ot lecserélni
2015. dec. 23. 09:53
6/9 anonim válasza:
:)
:(
2015. dec. 23. 10:28
7/9 anonim válasza:
Ritka kontár társítás. Téged se az eszedért szeretnek. A diszkosz mióta van meg? Ilyen körülmények között nem fogják sokáig húzni. Állatkínzásból jeles...
2015. dec. 23. 10:49
8/9 A kérdező kommentje:
500 000 forintér vettem.Egyedi akvárium szett a legjobb felszerelésekkel és 5 diszkosz van nagyon jól vannak és szépek és még csak egyszer voltak náthásak
2015. dec. 23. 13:09
9/9 anonim válasza:
Képet csinálnál erről a remek 500 ezres szettről? xD
Milyen az mikor náthás a diszkosz? :D
Lehet akár 1 milla is 200 liter az pics@füst a diszkoszoknak 500 literes a minimum. Hány fokon tartod őket? A diszkosznak legalább 28-29 fokos víz kell, a neonnak az pedig túl meleg. Csak igazam van és állatkínzó vagy...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!