Megszült a guppim! Hogy tartsam a kicsiket?
Figyelt kérdés
A társas akváriumban szült meg,de szerencsére sikerült hat kicsit kimenteni és átraktam őket egy hatliteres akváriumba! Az lenne a kérdésem, hogy kell-e nekik levegőztető és hány fokos legyen a vizük? Mikor cseréljem a vizet és mennyit? És jó e nekik a nagyon apróra tört lemezes guppi táp? Meg ég, hogy mikorra nőnek meg akkorára, hogy a többi hal ne egye meg őket?2010. márc. 22. 13:00
1/4 anonim válasza:
szia :) mi nekünk amikor veettünk(nagyot) hazahoztuk,20 perc múlva,egy kishal,utáánakettő...16 xD
Tojássárgáját megszárítva...az adtuk,de nem tudom hogy az jó-e
Sajnos hamar elpusztultak
2/4 anonim válasza:
A szétmorzsolt lemezes haltáp tökéletes nekik, levegőztető nem kell, ha van egy csomó vízinövény a nevelőakváriumban. A vizük lehet szobahőmérsékletű is, az optimális olyan 26 C°. Elég hamar megnőnek, olyan 2 hónap alatt már nem okoznak nekik problémát a felnőttek(de csak akkor, ha a többi hal is mind guppi). Ha tartasz más halakat is a guppik mellett, akkor érdemes várni, amíg legalább közepes méretűre nőnek. A nagy akváriumban fontos, hogy sok vízinövény legyen, hogy az újonnan betelepítettek el tudjanak bújni. Mindenképpen etetés után rakd be őket, akkor lesz esélyük elbújni és megszokni a környezetet.
3/4 anonim válasza:
igy van, ha más halakkal tartod együtt öket akkor mindenképpen várj többet! nekem alig voltak kisebbek a felnötteknél és nem maradtak meg más fajok mellett. a lemezes tápot nagyon apróra, porszerüvé törd, nekem is ették azt.
4/4 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Szerencsére nekünk már negyedik napja megvannak és láthatólag nagyon jól érzik magukat! Imádják a lemezes tápot egész nap a talajról csipegetik a maradékot!
2010. márc. 22. 17:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!