Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hány db hal platti és guppi...

Lacijanika kérdése:

Hány db hal platti és guppi lehet 110L aksiban?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy új 110L aksit megvalósítani úgy, hogy legyen benne pár db növény és pár db platti és guppi hal.

Ez ügyben kérek tanácsot.

2015. nov. 25. 10:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mivel fogod szűrni az akváriumot?
2015. nov. 25. 11:43
 2/13 A kérdező kommentje:

Igaz, hogy nem irtam le részletesen az új aksit mivel is szerelném fel. De nem is azt kérdeztem.

Van most is egy működő jól felszerelt jól működő aksim.

Igy ezzel szerintem nincs probléma.

A kérdésre szeretnék választ kapni.

2015. nov. 25. 12:11
 3/13 anonim ***** válasza:
A 1. válaszoló azért kérdezte, mert nem mindegy, hogy egy 500l/h-s belső vagy ugyan ilyen teljesítményű külső szűrővel. Ha külső szűrővel akkor szerintem összesen 20 db hal mehet bele kb, de ez is sok mert a guppik és a plattik nagyon gyorsan szaporodnak! Szóval max 20 db, de a szűrésén erősen gondolkodj el, mert ez már nem 50 L-es akvárium!
2015. nov. 25. 13:02
 4/13 anonim ***** válasza:

A szűrős függvényébe lehet megmondani csak.

Milyen szűrőd van?

2015. nov. 25. 14:16
 5/13 A kérdező kommentje:

Ha jól értem akkor kb 10-10 hal lehet de oda kell figyelni a szaporulatra és a KÜLSŐ szűrőre :). Szűrők nem lesz vele gondom az most is jól el van.

Milyen legyen a talajom és milyen legyen a növényzet?

2015. nov. 25. 14:41
 6/13 A kérdező kommentje:

[[[[[[[[[Csak kíváncsi vagyok a véleményeitekre, hogy 120 literes akváriumomba hány guppit és hány plattit lenne ideális tartani?

11-19 15:18 Privát üzenet Tetszik

A válaszok

Kb. 6 platti és 12 guppi

A kérdező kommentje:

és hogyha csak 5 guppiban döntenénk, akkor mellé lehetne 10-12 platti??

A kérdező kommentje:

Erős, jó szűrőnk van. mondanál kérlek egy számot ebben az esetben?:))

# 4/8 Időpont 11-19 16:20 Privát üzenet

Nekem 2 véleményem is van.

Az egyik, hogy a szűrés erőssége szubjektív, 10-ből kb 9 kérdező hiszi ugyanezt a szűréséről, indokolatlanul.

A másik, hogy most akkor csak 2 féle halat akarsz?

És 2 féle elevenszülőt?

Mert akkor tökmindegy a létszám, fél éven belül indíthatsz egy másik 120 literes akváriumot is.

Egyébként ha csak az alap állományt nézzük, akkor összesen 20-25 halat simán elbír az akvárium.

Viszont ha azt számolom, hogy 1 hímre 2-3 nőstényt kell számolni, akkor lesz kb 15 elevenszülő nőstény halad.

Ezek havonta szülnek mondjuk 30 utódot.

Minden hónapban.

Néhány hónap múlva pedig ugyanezt teszik az utódok is.

Őszintén szólva reálisabbnak látnék 1 elevenszülő fajtát, és valami vérmesebb pontylazacot, vagy nem túl nagy márnát mellé, ami (ahogy a természetben is) kordában tartja a szaporulatot.]]]]]]]]]

Ezen is elgondolkodtam egy kicsikét, hogy van egy vagy két halfaj és van benne egy vagy egy pár olyan hal ami kordába tartja a szaporulatot. :)

--Akkor ezt most, hogy is kéne csinálni?--

2015. nov. 25. 15:04
 7/13 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Miért nem lehet leírni hogy milyen a szűrőd? Nem szégyen, mi csak segíteni szeretnénk!

Milyen növény? Milyen világításod van, milyen szűrő?

Mindegy mit kérdezel az akvárium kulcsa a jó szűrés!

2015. nov. 25. 15:36
 8/13 anonim ***** válasza:

ja és akkor mit is szeretnél milyen halakat?

Én azt mondom, hogy egy EHEIM 2215-ös (vagy hasonló) szűrő, 2 neoncsöves világítás, és mondjuk 20 db neon és valami kis növésű növények (pl anubiasok), hogy legyen helyük a neonoknak úszni illetve még mondjuk 3-4 db platti vagy molli, vagy szifó, vagy veliféria. Aljzatlakónak pedig páncélosharcsák és ancik.

2015. nov. 25. 15:41
 9/13 A kérdező kommentje:

Liguitherm FV Ez egy Német gyártmányú labortechnikai berendezés. Ez a vezérlő, szivattyúz, fűt és tisztit. A tisztító anyagok ki lettek benne cserélve a megbeszélt tanácsolt anyagokra. Jól működik és bevált rendszer.

De ha mégis előfordulna valami probléma akkor mindég van rá mód egy másik rendszert beszerezni az igényeknek megfelelően.

2015. nov. 25. 16:43
 10/13 A kérdező kommentje:

A világításom is bár mi lehet. Neon vagy ép égők ez egy kicsit részlet kérdése mit is szerzek be. Lényege az akvárium növényzet és a halak mekkora fényt igényelnek. Olvasottak alapján számít a Lumen.

(Egy 18w neon az 1350Lumen

Kompakt fénycső 11W E14 600Lumen)

Azt is kérdezhetném mekkora fény kell egy ilyen akváriumnak amit leírtok nekem vagyis tanácsoltok?

2015. nov. 25. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!