Sziámi harcoshalat hogyan tegyek át új akváriumba?
Az egyik ismerősömnek megkérdezte nem kell-e a hala, mert ő már nem tudja tovább gondozni.
Egy sziámi harcosról van szó, melyet eddig egy kb 6-7 literes dekor gömbben tartottak. Elolvastam pár
oldalt ahol írták, hogy legalább 20-25 literben kell őket tartani, vásároltam egy ilyet:
Tettem bele kavicsot, élő növényeket, mohagömböt és vettem JBL Betta eledelt, mert eddig valami noname zacskósat kapott.
Feltöltöttem felforralt lehűtött vízzel az akváriumot, tettem bele víztisztítót és 26 fokra állítottam a fűtőt. Így áll 4 napja az új aksi.
Hogyan tegyem át a halat, hogy gond nélkül viselje az átállást?
Valamint elkezdtem böngészni itt a kérdéseket és láttam, hogy törvény tiltja a 30 liter alatti akváriumot, én ezt nem tudtam, nem értem
hogyan árulhatnak akkor ilyet. Ezek szerint a betta szenvedne a 25 literben? Sajnos nem tudok újabb/nagyobb akváriumot venni.
Köszönöm előre is!
Na igen, ahogy mondtam, a rossz víznél csak a változékonyabbat viselik rosszabbul.
Ha megéri a holnapot, és adsz még egy esélyt a dolognak, esetleg vegyél tetra aqua safe vízelőkészítőt, az vitaminos, stresszoldó.
És szerintem 1 fokkal megpróbálhatod feljebb venni a fűtést is.
Vagy kipróbálhatod, hogy tükröt tartasz elé.
Alapvetően mondjuk az is stresszeli, de hátha kizökkentené az apátiából.
Nem kell sokáig, akár reagál rá, akár nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!