Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Használhatok e az akváriumba...

Használhatok e az akváriumba kútvizet? Illetve ha igen azt is hagyni kell e állni egy napot, vagy azt azonnal felhasználhatom e?

Figyelt kérdés

2015. okt. 22. 13:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
De csak akkor, ha megvizsgáltad és mindenben megfelelt, ha nem mérted meg, lutrira inkább ne cseréld le. Az én könyvem kútvízről nem mond semmit, megnéztem. Esővízre azt írja, hogy ha nincs más, akkor az esetleg megfelel, de azt is be kell mérni előtte.
2015. okt. 22. 14:31
 12/17 A kérdező kommentje:
Ez az hogy eddig is pótoltam egy pár litert,eddig jól érezték magukat a halak.Nem láttam jelét problémának.Ezért gondoltam mi lenne ha ezután lassan csak kút vizet adnék nekik.
2015. okt. 22. 14:33
 13/17 A kérdező kommentje:
Csak ph-t néztem,és nk-t.Az elvileg megfelelt.
2015. okt. 22. 14:35
 14/17 A kérdező kommentje:
A karbonát az pedig 10
2015. okt. 22. 14:45
 15/17 anonim ***** válasza:

Próbáltam értelmezni, de elakadtam "Az nagyon sötétkék a kúti az viszon egy két árnyalattal világosabb.A keménység az 15nk"

A bolti ioncserét víz sötétkék? Láttam ilyet a tescoba, az valami illatosított valami.

És mi a 15 nk a kút víz vagy az ioncserélt víz?

Én még akvarisztikai használatra soha nem láttam kék ioncserélt vizet.

2015. okt. 22. 17:40
 16/17 anonim ***** válasza:
Meg az egy árnyalattal világosabb kútvíz sem jön ki nálam, van fúrt kutam, a családi medencét azzal szoktam feltölteni, kristálytiszta a víz, nem kékes.
2015. okt. 22. 17:46
 17/17 A kérdező kommentje:
Nem a kutviz sotetkek,hanem a bolti viz,mikor a ph-t megmertem nagyon sotetkek volt.A kutviz viszont mikor megmertem,az vilagosabb volt.Az nk a boltinak alacsonyabb,a kutviznek 15nk.:)
2015. nov. 3. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!