Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Kb 3 hete a vizinövényeimen...

Gergő82 kérdése:

Kb 3 hete a vizinövényeimen ilyen rozsda jellegű fekete foltok jelentek meg úgy látom terjed is mi lehet az? és mi a megoldás?

Figyelt kérdés
2015. okt. 14. 17:35
 1/5 anonim válasza:
Szia nekem is volt es vizet kell cserélni es nincs leveltetu??
2015. okt. 14. 17:47
 2/5 A kérdező kommentje:
A vizet rendszeresen cserélem 2 hetente 20% van ilyen hogy vizilevéltetü?
2015. okt. 14. 17:58
 3/5 A kérdező kommentje:
Egyébként nagyon aprórak a szárátol indulva terjednek le tudom dörzsölni őket mintha rozsda lenne csak feketében
2015. okt. 14. 18:10
 4/5 Pendulum92 ***** válasza:

Rövid távon törölgetheted, vagdosgathatod a növény fertőzött részeit, használhatsz algaírtót, de a probléma meg fog maradni.

Hosszú távú megoldás a növényzet és/vagy szűrés(biológiai) erősítése, az egyensúly(fény-víz-tápanyagok) helyrebillentése.

2015. okt. 14. 19:07
 5/5 Salx Narval ***** válasza:
Csatlakoznék Pendulum meglátásához. Rendszeres vízcserékkel, takarítással,óvatos etetéssel, tápozással, ideális világítással és szűréssel orvosolható az algásodás. Én még ajánlani szoktam a gyorsan növő növények telepítését is ha nem tudunk erősíteni a szűrésen, pl tüskéshínár,úszó májmoha, stb. Én barna algára gyanakszom az törölhető le könnyen és a színe is sötét, akár feketedhet is ahol elhalt. Egy kicsit erősebb világítás kellene, hacsak nem friss telepítésről van szó, mert ez esetben valószínűleg magától is megszűnik ha beáll az akváriumban az egyensúly. Én még nem halottam víz alatt élő levéltetvekről, olyan van, hogy a vízből kinövő leveleket megtámadják a tetvek de ezek nem vízben élők és szemmel jól láthatóak, általában az összepöndörödött levelek utalnak a jelenlétükre.
2015. okt. 15. 02:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!