Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit tudok tenni ha az öves...

Mit tudok tenni ha az öves díszcsíkom (botia macracantha) az oldalára dől és csak fekszik, csak akkor kel fel ha oda megyek az akváriumhoz?

Figyelt kérdés
Az akvárium 100l további halaim:kék antennás harcsa,stendath-hal,szumátrai díszmárna,piros xipo,black molly,tarka páncélos harcsa,rameria Z,ázsiai cápaharcsa.

2015. okt. 14. 16:13
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Vagy ilyen halitok?És szerintetek nem tudom mekkorara nőnk meg ilyenek?
2015. okt. 15. 19:24
 12/15 anonim ***** válasza:
Nekem volt cápa harcsám. Marha nagyra nő... Ha érdekelnének a halaid igényei akkor nem 100 literben tartanád őket és igen, én személy szerint azt gondolom, hogy nem néztél a halak után megvételük előtt.
2015. okt. 15. 21:35
 13/15 Salx Narval ***** válasza:
Sajnálom kérdező, hogy megsértődtél a kritikák miatt, pedig jobban járnál ha megfogadnád őket a sértődöttség helyett. Ha ismerted a halaid igényeit akkor még is mi volt a célod, kinyírni őket, vagy mi? A kérdésedre válaszolva, igen az összes általad felsorolt halat ismerem és neveltem is hosszú évekig,(persze nem pont ebben a társítási formában) kivéve a cápaharcsát mivel a tartásukhoz még az én legnagyobb 300-literes akváriumom is kicsi. Nézd a választ megkaptad egyenlőre nem beteg a halad, ha más tünete nincs csak lefekszik a talajra. Most már azt is tudod mit kell tenned cselekedj saját belátásod szerint, mit mondhatnék mást.
2015. okt. 16. 03:54
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ulolsó válastolónak,legallább ő adott egy normalis választ!Minden esetre őrülök hogy a halam nem beteg.Egyebkent elromlott a szűrőm és hogy NE KRITIZÁLJATOK milyet vegyek?
2015. okt. 16. 13:34
 15/15 Salx Narval ***** válasza:
Mindenképp egy kicsit túlméretezett külső szűrőt kellene választanod kb 100-250 literes akváriumhoz valót, ezek úgy 1000 litert forgatnak óránként. Fontos, hogy szabályozható legyen az áramlási sebessége és legyen esőztető rendszere. Nem elég a jó szűrő jó szűrőanyag is kell, lehetőleg olyant vegyél ami üres így te választhatsz szűrőanyagot, vagy olyant amiben jó cucc van. Pl: Eheim Substrát vagy Bio-Mech, Serra Biopur Forte vagy Siporax, Papillon Cera-Mic, stb. Nem feltétlenül ezek kellenek de hasonló minőségűek. Továbbá a halak méretére tekintettel, ajánlott a heti 20-30%-os vízcsere, amíg nincs szűrő 3 naponta kellene 20%-ot cserélni és fogd vissza az etetést is erre az időre. Mindezek ellenére vedd komolyan amit írtunk, hosszú távon nem tarthatod együtt ezeket a halakat 100-literben.
2015. okt. 18. 03:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!