10 literes akváriumban való tartáshoz milyen állatokat ajánlotok, amik szaporodni is tudnak?
Hallottam az amano rákról, de neki sós víz kell, hogy megéljenek a lárvái. Nem tudom, hogyha felsózom a vizet a lárvák számára, akkor milyen növények élnének meg az akváriumban, illetve kellenek-e egyéb speciális felszerelések, amik tengeri akváriumban szoktak kelleni.
Mindenképpen ízeltlábúakat vagy más gerinctelen állatokat szeretnék tartani benne, mert úgy tudom halnak ilyen kicsi akvárium már állatkínzás.
A sórák se lenne rossz, nektek milyen ötleteitek vannak?
Sós vizű akváriumban, ami a sórák megélhetéséhez és az amano rák szaporodásához kell milyen vizinövények élnek meg, és a szűrőn és világításon kívül kell-e még valami felszerelés az akváriumhoz?
Amano garnéla édesvízben él, csak a lárvák élnek egy ideig sósvízben. A szaporítása macerás és nem könnyű, nem ajánlom ezzel a kezdést.
A sórák pofás kis jószág, de az tengervizet igényel, édesvízi dolgokat nem tudsz betenni mellé.
Szerintem célozd meg legalább a 20 literes méretet, alapterületre nem sokkal nagyobb, talán 10cm hosszra és 5 cm szélességre, meg picit magasabb.
20 literben már megél a red cherry és szaporodik is, és neki nem kell sós víz hozzá, simán elengedi a kicsiket a nőstény.
Kelleni fog szűrő(a garnélákhoz nem kell olyan nagy szűrőkapacitás, mint a halakhoz), világítás, növények, aljzat, növénytáp, garnélatáp. Fűtő nem szükséges, ha 20 fok felettvan a hőmérséklet stabilan, ők szeretik a hűvösebb vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!