Hogyan tudnám úgy megoldani a világításomat, hogy
automatikusan le és felkapcsoljon, de úgy mint mikor kell
fel a nap, hogy a fény egyre erősödik? Milyen szerkezet
kell hozzá?
Figyelt kérdés
nézegettem de a sima időkapcsoló ehhez nem jó nem csinált ilyet valaki véletlenül vagy nem tudna esetleg útmutatást adni benne?
fotó szenzor (érzékelő) és fényerősség szabályozós villanykapcsoló összekapcsolva - lehet kapni webshop-okban
2015. okt. 7. 15:13
2/9 anonim válasza:
Vedd külön a csöveket, mindegyiket külön időzítőre kapcsolod és egymás után kapcsolod fel, illetve le.
Illetve nekünk nagyon régen volt olyan villanykapcsolónk, amit tekerni kellett és ezzel lehetett állítani a lámpa erősségét. Nem tudom, mi az pontosan, lámpakapcsoló volt.
2015. okt. 7. 16:28
3/9 anonim válasza:
Kerti ilyen világításból tele vannak a barkácsboltok, (ott lámpatestet kellene cserélni,) de webáruházakban árulnak beltéri világítótesttel is.
2015. okt. 7. 19:21
4/9 anonim válasza:
A tengeri akváriumoknál szokták szimulálni a naplementét egyesek, de az is csak 2 időkapcsolóval oldják meg.
A kék fény indul be reggel, délben beindul a fehér fény is, este a fehér lekapcsol és marad a kék, éjjelre meg azt is lekapcsolják.
A kék megy kb reggel 8-este 11-ig.
A fehér meg 12-től este 9-ig intervallumban.
Nálam nincs naplemente, csak a kék és fehér fény együtt kapcsol du 2-től éjfélig. Jó a nekik úgy is. A halaim bioritmusát bagolyra állítottam.
2015. okt. 8. 18:24
5/9 bringas71 válasza:
Üdv! Nekem jelenleg teszt üzemmódban ugyan, de már működik egy ilyen kapcsolás, amire szükséged van. Ha van egy kis elektrotechnikai tudásod, és van kedved megépíteni, nagyon szívesen megosztom. A lényege, amikor kel fel a nap, egy fotoellenállás vezérel egy tranzisztoros kapcsolást, így kb 5-10 perc alatt a halvány hangulat fényből éri el a 100% os fényerőt. Nekem led szalagos világításom van. Hideg fehér, meleg fehér, kék és piros fények kombinációjában, illetve egy éjszakai hangulatvilágítással kombinálva. Mint mondottam teszt üzemmódban, de eddig remekül szuperál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!