Sera marin biotop cube 130 vélemény?
Biztos, de ez kicsi és drága. Az uvc szűrőt se merném használni, mert kinyírja a baktériumokat, sterilizál és akkor nem fog működni az akvárium biológiai egyensúlya.
Nálam egy vastag réteg korallzúzalék talaj és sok élőkő szűri a vizet és makro algák segítenek a növekedésükkel a nitrát szűrésben, lehabzó nincs, mégis ez így bevált.
A 230 literes akváriumot 35 ezerért csináltattam.
A 130 literes íveset 15 ezerért vettem készen.
A 80 literesemet meg asszem 10 ezerért vettem.
Mind a három meg van fúrva és van mellettük egy-egy 60 literes műanyag hordó, abba csináltam meg a szűrést.
Szóval annyi pénzből, mint ott az az egy akvárium,
én itthon az összes akváriumomat újra tudnám reprodukálni.
Inkább a talajra kell félretenni pénzt, mert az újabban nagyon drága, és élő, vagy száraz kövekre.
A akkor fog flottul működni az akvárium, hogyha megfelelő mennyiségű kőben és talajban el tud szaporodni a rengeteg kis plankton és tengeri csillag, meg kis csiga, ami algát eszik, meg férgek, amik mindent megesznek, a halak ürülékét is.
Az akváriumra nem érdemes sokat költeni, mert akkor miből veszel köveket?
100 literhez hozzávetőlegesen 10 kiló élőkő + 10 kiló talaj kell.
Mekkora akváriumot akarsz?
Nekem a 230 literes egyik végében van egy 5000 l/órás mágneses áramoltató, a másik végében meg egy 1200 Liter/órás.
A 130 literesembe egy 2800 L/órás áramoltató van.
A 80 literesbe egy 1600 l/h csinálja a sodrást.
Az 5 ezer l/órás áramoltató nagyjából elegendő.
Pl a "Grotech Reeef Stream RS 5000 áramoltató"
10 ezerért már kapsz.
Ha korallokat is tartanál, akkor kell egy lámpa 10000 K + Actinic Blue fénycsővel. Pl: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!