Adott egy 58 literes akvárium? (Többi lent)
Szereztem egy 58 literes akváriumot. Ma vettem bele 6 db halat meg egy növényt. Sajnos a nevüket nem tudom...
Mehetnek-e bele még halak, milyenek? Esetleg fűtés? Milyen szűrőt ajánlotok?
Meg van egy régi szűrő, de azt cserélni akarom, remélem addig jó lesz.
Jobb előtte kérdezni mint utólag, mikor üzemelted be az akvát?
Vitorlásokat látok, xhiphot meg plattit
Tényleg az lett volna a jó, ha járatod a szűrőt 3 hétig... Már mindegy. Ha lehet, akkor kérj szűrőkoszt más akvaristától és mosd bele a vízbe, a halaidat pedig add el, mert mind a xifóknak, mind a tetráknak(nem vitorlások) kicsi a hely.
Növényeket még mindenképp vegyél és ültesd ki őket, ne maradjanak a cserépben. Világításra is szükséged lesz a növényekhez.
Szűrőből minimum egy Eheim pickup 2010-est ajánlok, vagy más márkát ilyen szivacsmérettel és áramlással.
Ezeket olvasd el: [link]
Köszi a válaszokat.
2 napja, 30wattos sima, asztali lámpa.
Szia!
Hát így elég sivár ez az akvárium, mindenképpen rakjál bele búvóhelyet, faágat meg élő növényeket(egy-két kevésbé fényigényes fajnak már megfelelő ez a világítás). Így az akvárium is szebb lesz és a halak sem fognak stresszelni. De ezeknek a halaknak(terta és xifó) kicsi ez a hely, őket nem tarthatod ebben(bár mintha láttam volna plattit is, nekik megfelelő).
De egy jó tanács: SOHA NE VEGYÉL OLYAN HALAT VAGY NÖVÉNYT, AMELYRŐL NEM TUDOD, HOGY PONTOSAN MILYEN FAJ, mivel a különböző fajoknak teljesen eltérő környezeti igényeik lehetnek.
A többit szerintem már az előttem lévők leírták.
Köszi a tippeket.
Persze mindenképp, fogom még fejleszteni, csak egyszerre ez nem ment.
Ezt megértjük, tényleg, anyagiak, időhiány, ismerős mindenkinek.
...csakhát pont, hogy a halak az utolsók, amik bekerülnek az akváriumba, miután az már összeállt, ment az egész 3-4 hetet, nem buzerálod már naponta, hogy még szebb legyen stb, stb, stb
Így most csak a halaidat kínzod és magadtól veszed el a kedvet...sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!