A csapból kijövő víz kb 9 nk-s. Mértem 8-at is másodjára de tegyük fel hogy 9. A ph érték viszont a skálán látható 7,5 maximum halványkék színétől brutálisan eltér, sötétkék. Ez gondolom így van vagy 9-10-es ph?
Igen ph-t szeretnék csökkenteni. A keménység jó így.
A két fő faj amit szeretnék tartani durván a 6-8 közötti ph értéket kedveli, szeretnék nekik kedvezni. Elhiszem hogy megélnének a mostani vízben is csak nemtudom hogy befolyásolná-e akár a szaporodás esélyét vagy a színüket, élethosszukat.
A Tescós 5 literes ioncserélt lágy víznek 5.5 a ph-ja.
Kis poharakkal ki tudod kísérletezni.
Lehet hogy ha 2 pohár csapvizet + 1 pohár ioncserélt vizet összeöntesz, az ph 7-re fog kijönni.
De az is lehet hogy fele-fele arányban kell önteni ahhoz, hogy 7 legyen.
Így kikísérletezed kicsiben, és ha megvan a jó keverési arány, akkor ezt nagyban is be tudod keverni.
A panda elvan csapvízben.
A kakadu rázósabb, hasonló vízben láttam már, de a szaporodása esélytelen.
A kémhatás csökkentéséhez lejjebb kell vinni a keménységet.
Ha co2 berendezés nem lesz, akkor erős a gyanúm, hogy RO szűrőbe se akarsz beruházni.
Akkor marad az, hogy vagy tonnaszámra cipeled haza cserevíznek a fent említett ioncserélt vizet, vagy keresel olyan halat, aminek jó a csapvized.
Nézhetsz használtan is RO készüléket.
Újan pl itt a 22 ezres az jó:
Én ugyanazt 2 éve 24 ezerért vettem. Érdekes, olcsóbb lett.
Kevertágyas gyanta is megoldás lehet. Viszont én nem vennék mérget a pH mérőd eredményének a valódiságára. 7,5 felett nem mér egyszerűen, nem szabad találgatni.
A 9nk a GH vagy a KH? Mindkettőt illik tudni, és abból ki lehet következtetni pár dolgot. Pl. Ha a KH jóval nagyobb, mint a GH, növényeket nem fogsz tudni nagyon tartani, és a pH-t is nehezebb lejjebb nyomni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!