Gyári műanyag tető hogy szellőzik?
Lehet hogy butaságot kérdezek, de hamarosan meglesz az új akvárium, aminek gyári teteje lesz, nekem eddig sima tolótetős volt, amit résnyire hagytam mindig.
Ezek a tetők zártak, nem kellene valami kis légmozgás azért?
Remélem nem poshad be a víz emiatt.
Hátul vannak nyílások a külső szűrő csövezésének, de egyszerűen hagyd nyitva az etető nyílást, és kész.
Úgy párásodni se fog, így a másik probléma is megoldott.
Felfröccsenő cseppek lehetnek, ha nem védi semmi a fénycsövet, akkor néha meg kell törölni ecetes papírtörlővel vízkőcseppek ellen. (hideg állapotában)
Meglett az akvárium, viszont ezen a tetőn semmilyen kivezetés nincs.
Nem gond végül is, kicsit gagyi a tető, pákával olvasztottam rá hátul 2 nyílást a szűrőnek és a fűtőnek, így lesz szellőzés is :)
Ha a fénycső elhelyezkedése engedi, akkor ha túlmelegedne az akvárium, azt is megteheted, hogy vágsz a tetőre egy 8-10 cm-es lyukat, arra rárögzítesz egy 8-10 cm átmérőjű pc ventilátort, és meghajtod 6-9-12 Volt-tal, minél több, annál jobban pörög.
Ez extra párolgást okoz, a párolgás pedig hőelvonással jár.
Így néhány fokkal csökkenthető a hőmérséklet.
Etető nyílás van rajta, viszont semmi más egyéb, és ezt hiányoltam. A kábeleket nem akartam megtörni azzal, hogy ráhúzom a tetőt, és az üvegen passzírozódik.
Készítettem rá 2 nyílást kb 5×3 centiseket, ezen kényelmesen átférnek a dugvillák, és még szellőzik is.
Ventivel meg majd vesződök nyáron :) bár a szoba északi fekvésű, mindig hűvös.
Köszi a tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!