A diszkoszhalat ingerli a guppi farka? Megtámadhatja őket vagy békés halak?
a diszkoszhal lágyvizes hal és a savas vizet szereti a guppi meg inkább az ellenkezőjét
tehát nem célszerű együtt tartani őket
Kérdezd meg a boltban hogy hány nk-s vízben kell tartani.
Szerintem is lágy víz kell neki, mindenhol azt írják, de még nem tartottam diszkoszt.
Azt is megteheted, hogy veszel egy neptun keménységtesztet (400 Ft), és kérsz egy kis vizet a boltban a diszkoszok mellöl, otthon leméred.
Keversz ugyanolyan keménységű vizet az akváriumodba.
Drága ez a hal ahhoz, hogy a boltban rossz vízbe tartsák, nem akarják megdögleszteni. Remélhetőleg olyan vízben tartják ők, ami ideális neki.
"A neten ezt írják: "
Aha... akkor ha azt írom, hogy lehet a 9. -en a fürdőkádban vízilovat tartani, akkor az is igaz, mert leírtam, nem?
Akkor én meg azt írom a neten, hogy a Diszkoszhalak erősen lágy, savas vizet igényelnek, és 500 liter a beugró méret, aminél egyáltalán szóba jöhet a Diszkoszozás.
Meg ha gyári felszerelést akarsz, akkor egy közel 1.000.000 ft-os tőke.
www.ro-bolt.info/forum/viewtopic.php?f=34&t=1168
Ezen az oldalon írják.
Amúgy meg mint mondtam, magam részéről pont leszarom, ki mit firkál, én is le tudom írni, hogy lehet vízilovat tartani kádban.
2 gondolatot szeretnék megosztani
1: az evolúció nem olyan gyors, hogy több száz millió éves környezethez való tökéletes alkalmazkodást semmissé tegyen néhány év akváriumi tartás. Siralmas, ha valaki ezt tényleg komolyan gondolja.
2: Persze, egy halat bármilyen vízbe bele lehet rakni, nem fog se keservesen nyüszíteni, se nyávogni, és ha 3 napon belül nem hal meg, akkor a beszűkült tudatú bunkó haltartó világgá kürtölheti, hogy jól érzi magát a hala.
Évekig is elél egy aranyhal 26 fokos vízben is, és a gyökér állatkínzó barma okoskodva győzköd másokat, hogy tök boldog a hala.
Csak éppen egy aranyhal 15 évig is élne, optimális körülmények között.
Szóval a hobbi állattartásnak qrvára nem arról kéne szólnia, hogy azon versenyezzenek a pontagyúak, ki tudja még tovább kínozni kis kedvencét anélkül, hogy végleg beadná a kulcsot.
Hanem arról, hogy megnézel egy térképet, tessék:
Itt él a diszkoszhal.
Aztán veszed a fáradtságot, és utánajársz, hogy ott milyen a víz.
Aztán ha tudsz olyan vizet csinálni, akkor tartasz diszkoszt, ha meg nem, akkor nem.
Ennyire baromira egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!