Mondanátok ehető tengeri halakat?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy kiköltöztem Amerikába azon belül is New York - Staten Island-ra. A házunktól fél percre van az óceán. A helyzet a következő: nagyon szeretek horgászni. Eddig sós vízhez még nem volt szerencsém. Mivel az óceánban ezer+1 halfaj él, nem tudom mi ehető, és mi nem.... Rákokkal, kagylókkal, polipokkal tisztában vagyok csak a halakkal nem. Nem muszáj sok halfajt leírni, csak így az alapokat. Azokat, amivel álltalánosságban találkozhat az ember. UI. parton horgásznék.2015. aug. 29. 20:35
1/5 anonim válasza:
rákerestem és pl találtam olyat, hogy
- sült tonhal - tuna fish - papaya, ananász és banánnal
- sügér - snapper sütve
- barracuda kókusztejjel káposztával és újhagymával
főtt osztriga
Meg olyat, hogy pl
- Sült vörös sügér - Red Snapper
Keverjük össze a lime levét, zöld hagymát, fokhagymát, petrezselymet, sót, pirospaprikát és fekete borsot. Ezzel dörzsöljük be a halat, majd tegyük a sütőbe 15 percre. Vegyük ki és melegítsünk olajat egy serpenyőbe.
Forró olajban süssük 5-5 percig mindkét oldalán, míg aranybarna ropogós nem lesz. Tálaljuk rizssel, salátával, vagy friss zöldséggel.
2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon félre értettél. Nem receptet kértem, hanem listát azokról a gyakori halfajtákról, amik ehetőek. Nem akarok mérgező halat enni, éppen ezért tettem fel a kérdést. Mik azok amik ehetőek, és mik nem.
2015. aug. 30. 15:20
4/5 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!