Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Végül is milyen természetüek...

Végül is milyen természetüek ezek a halak?

Figyelt kérdés
A ramizerikről olvastam már hogy békés, ha párba állnak akkor a töbi nöstényt kinyirják. Van ahol azt tartják sügérből minél többet akkor nem szekálják egymást. Nekem 140 literre egy sügéres boltban javasoltak 10 párt. Pro és contra vélemények erősen megoszlanak. Már nem tudom melyiket fogadjam el.
2015. aug. 27. 15:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Afrikai sügereket szokták túltelepíteni az agresszió minimalizálása miatt. Dél-amerikai halakra nem jellemző. Nekem 140 literbe volt 4 db. Egy hamar elpusztult de a másik 3 sokáig élt. Az erősebb hím néha adott a gyengébbnek, de nem tett benne kárt, sok búvóhely volt, ki tudott térni előle. A vizüket 10 nk körül tartottam amit ikrázással meg is háláltak. 4 db mehet 140 literre, abból 1 pár csak ki válik. Ha pedig idősebb egyedek vannak a boltba akkor próbálj egy párt választani. A nitrogén vegyületeket nem tolerálják jól tehát jó biológia szűrés kell hozzájuk. Szép kis halak.
2015. aug. 27. 17:51
 2/5 anonim ***** válasza:

10 pár az egy baromság.

Mint ahogy az is, hogy egy apisto.-t, (vagy mikrogeophagust, ahova mostanában sorolják) "sügerekkel" hasonlítson össze valaki, amiket klasszikusan afrikaiakra szokás érteni.

140 literbe mehet 1 pár, azon kívül pontylazacok, corydorasok, vagy hasonló törpesügérből 1 háremnyi (1 hím 2-3 nőstény) apistogramma.

2015. aug. 27. 19:47
 3/5 anonim ***** válasza:

...eleve ott kezdődik a dolog, hogy a nevéből is adódik, hogy "földevő" az aljzatot tisztogatva, rendezgetve jelöli ki a territóriumát.

140 liternem 10 párra való territórium? :)

1400 liternek inkább.

Még kisebb L-es harcsákat is azért nem javasoltam az előző válaszomban a társításhoz, mert azok is revier tartók, és csak balhéznának az aljzaton.

2015. aug. 27. 19:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Ha nem sikerül párban venni őket és veszek 1 him 3 nőstényt párba állás után a többi nöstényt ki kellvenni?
2015. aug. 27. 20:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Ki lehet, de inkább 1 párt vegyél alapból.

Több nősténnyel inkább apistogramma fajokkal érdemes próbálkozni. És ki se kell venni a nőstényeket.

Pl ha nem túlságosan kemény a vized, a kakadu apistok csapvízben is elvannak.

2015. aug. 28. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!