Szeretnék egy 65literes akváriumot. Ez a technika jó lehet?
egy 60 centis 6500K T8as daylight fénycső
aquael fan 2 es szűrő
50wos fűtő
halak: 10 ékfoltos razbóra , 1 betta , és sok garnéla.
növényeket még nem tudom ha esetlek tudtok ajánlani azt szívesen fogadom.
Szerintetek? Köszi!
Nem tudom ismered e a magyar nevét a bettának...
Segítek sziámi harcoshal. Ergo mindenkit kinyír maga körül. Tapasztalat, 3 bettám volt.
Ha sikerül egy békésebbet kifognod, még úgy is előfordulhat, hogy ő lesz kinyírva.
Nézz utána az akvarisztikának úgy egyben mielőtt nekikezdesz.
"Ha sikerül egy békésebbet kifognod, még úgy is előfordulhat, hogy ő lesz kinyírva. " Ezzel a mondatommal céloztam arra, hogy vannak békésebb betták, amiket aztán lehet hogy a többi hal nyír ki. Azt hittem egyértelmű.
A kérdés többi részét meghagyom a profiknak, mert ennél kisebb aksim van :)
1 sor t8 fénycső alacsony fényerőnek számít, főként ha ez 15 watt 900 lumen fényerővel bíró fénycsövet jelent, egyel jobb lenne ha 18 watt t8 lenne, 1300 lumen fényt jelent, méretre viszont hosszabb, 59 cm, míg a 15 watt 44cm.
A szűrés ennyi fényhez elég, ha erősebb a fény, pl 2x15 vagy 2x18 akkor már erősebb szűrés ajánlott.
Nem magyarázok, videó: https://www.youtube.com/watch?v=fKATY6gT77E
Red cherry garnélák, az aljnövényzet tele van kicsi garnélákkal, lesüllyedő granulát haltáp a kaja, amikor 3-4 mm nagyságúak akkor jönnek inkább elő.
Bettával én nem tartanék törpe garnélát, még amanot se, mert jobb esetben a kereskedésben is kicsik, ha meg kifejlett példányt veszel az meg lehet öreg.
A szűrő beszívhatja a garnélákat, utána nem tudnak kijönni, ha leveszed a burkolatot nincs gond, fan szériánál le lehet, nyílt szivacsos lehet a szűrő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!