Aljzat tisztítás és részleges vízcsere, de hogyan?
Teljesen kezdő vagyok, szeretnék venni egy 54 literes akvárium szettet. Sokat olvasgatok a témáról, de ez a két dolog kifogott rajtam.. Az addig oké h vízcserénél heti 15-20%ot lecserélek, de ezt h kivitelezem? Tehát a csapvizet 1 napig állni hagyom és utána beöntöm az akváriumba? Előtte kimerek ennyi vizet vmi kancsóval, vagy van ehhez valami szerkezet? Olvastam itt slagcsőről meg kis palackról, de egyszerűen nem tudok rájönni az h is működne :D Ugyanez az aljzattisztításnál is.. Mindenki írja hogy tegyünk tölcsért a cső végére és úgy tisztítsuk stb. De milyen cső és mivel kell "leszívni"? :D Bocsánat ha butaságokat kérdezek, de abszolút nem értek hozzá és ezek fontos dolgok, de ha itthon is meg lehet csinálni akkor nem venném meg.
Köszi a válaszokat!
A csapvizet állni hagyod, szerintem vagy 2 napig, és csak aztán szívatod le azt a mennyiséget, amit cserélsz az akváriumból.
Az aljat tisztításához akvarista boltban is lehet kapni ilyen speciális leszívó szerkezetet, de otthon is kivitelezhető.
Vagy egy tölcsér, vagy egy kisebb (0,5 literes) pet palackot összefogatsz egy sima kerti slaggal és a palack alja az ugye le van vágva, erre húzol egyszerűen egy nejlon harisnyát és azt is rögzíted, ez csak azért kell, hogy nehogy a halakat is felszippantsa. Ez a szerkentyű a kavicsban lévő mulm felszippantására szolgál.
Leszívtad a koszos vizet, aztán betöltöd a frisset, és már készen is vagy.
Általában a házi barkács megoldásnál igen, de amit az üzletekben lehet kapni annál ilyen pumpás megoldás van.
Ha otthon készítettet akarsz, akkor nem kell megvárni, hogy a szád telemenjen a vízzel:), hanem csak épphogy megszívod és egy lavórba vagy valami tálba engeded.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!