O2 hiány? Vagy ammónia miatt?
Figyelt kérdés
Sziasztok,3 napja üzemeltem be egy 30L es akváriumot,Aquael Fan mini plus szűrővel.Növények Anubias nana,gömb moha,kagyló tutaj.A növényekkel haza hoztam egy tányér csigát,észre vettem h ha lekapcsolom a világítást néha feljön a víz felszínre.Ez mitől lehet? Tudom h még nem szabad lett volna élőlényt tegyek az akváriumba de nem akartam kidobni.Világítás 6500k 20W izzó.A segítséget előre köszönöm!2015. aug. 20. 10:04
1/5 A kérdező kommentje:
Azt ki hagytam a szűrő fodrozza a vízfelszint,vagy inkább rakjam rá a levegőztetőt?
2015. aug. 20. 10:08
2/5 anonim válasza:
Nem értek az akvarisztikához, csak vegyész vagyok. Ha az ammónia porodott fel a vízben, azt lehet igazolni. Az ammóniát könnyű kimutatni. Végy egy negyed pohár (50-70 cm3) vizet, tegyél bele lúgot. Ha nincs otthon nátrium-karbonát vagy nátrium-hidroxid, egy kávéskanál fahamu vagy szódabikarbóna is megteszi.Tessen felforralni, és közel hajolva azonnal érezni fogod az ammónia erős hugyszagú bűzét, ha van benne. Amennyit meg nem érzel így, az a vizi szervezetekre se veszélyes. Ha orrocskád nem érzékeny, egy fülpiszkát nedvesíts meg háztartási sósavban, és a melegített oldat fölé tartsd. Ha ammóniagáz távozik az oldatból, a pálca környéke fehéren füstöl a keletkező ammónium-kloridtól.
3/5 anonim válasza:
Ammónia nem lehet benne, mert nincs mitől. 1 db tányércsiga nem csinál annyi ammóniát, hogy attól bármi baja lenne.
Mivel a szűrő gondolom megy, (nyilván) o2 hiány se lehet.
Nem tudom, mitől lehet. Talán felmegy, mert fel akar menni. Ha meg világítás van, az túl fényes neki.
4/5 anonim válasza:
Több biológiát kellett volna tanulni. A tányércsiga légköri levegőt lélegez be és nem a vízből veszi fel. Légzés céljából megy a felszínre.
5/5 A kérdező kommentje:
Értem.Köszönöm.Elnézést tudatlanságomért.
2015. aug. 20. 10:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!