Lehetséges, hogy rosszul tudtam?
Figyelt kérdés
Vásároltam mopani gyökeret abból a célból, hogy szép barnás vizet kapjak. Lesikáltam forró vizzel lemostam és három nap áztatás után beletettem az akváriumba, de már nem engedi a szinét.2015. aug. 20. 08:13
1/5 Platypus válasza:
A mopani nem engedi a színét. A vasfa és a mangrove igen, a red moor minimálisan, a mopani egyáltalán nem.
2/5 anonim válasza:
Tegyél bele platán kérget, meg száraz tölgyfa levelet lesúlyozva.
3/5 Salx Narval válasza:
Esetleg használhatsz az említetteken kívül tőzegkivonatot ( sárgától barnáig enyhén savanyú vízhez), égertobozt (fekete enyhén savanyú vízhez), kamillatea (sárga vízhez) kellő óvatossággal csersavpor is használható ( sötétbarna enyhén savanyú vízhez). Halottam már fekete teával és fekete dióval való színezést is de ezeket nem használtam.
4/5 anonim válasza:
Kamillával, teával, dióval, 100% hogy nem színeznék, oda nem illő anyagok áznak ki belőle.
A kamilla gyulladáscsökkentő, ki tudja, milyen hatással van 1 grammos halakra. A fekete teában koffein van. A dióban meg konkrétan méreg.
Tőzeg, csersav, tebang levél, éger toboz, platán kéreg, tölgyfa levél, mangrove gyökér, ezeket szokás használni.
5/5 Salx Narval válasza:
Mint írtam teát és diót én sem használtam, viszont kamillával már gyógyítottam bélgyulladásos halat, nem csak abban fürdött meg is ette a kamilladarabkákat. Színezőnek nem használtam mert szerintem ronda a sárga víz. A csersavaknak is van fertőtlenítő hatása a csersavport is használják infuzoriumok és gombák ellen, nagyobb dózisban ez is méreg. A fekete dió gyógynövény és ehető, lehet, hogy aki használta tudta mennyi kell belőle. Tudod kis mértékben orvosság, nagy mennyiségben méreg. Természetesen senkinek nem ajánlom én sem, csak megemlítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!