Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ha van egy teljesen beállt...

Gergő82 kérdése:

Ha van egy teljesen beállt akváriumom és ujra akarom kezdeni növénytáptalajra akarom cserélni a régit! Várnom kell a halak visszarakásával 2 hetet kb vagy nem?

Figyelt kérdés
2015. aug. 19. 16:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Még ha marad is a víz, akkor is ajánlatos várni, hogy az új talaj okozta változások utáni egyensúly beálljon.
2015. aug. 19. 16:24
 2/14 A kérdező kommentje:
és a halak kibírják vajon a 2 hetet a másik akváriumban az csak 40 literes és van 15 db halam
2015. aug. 19. 16:28
 3/14 A kérdező kommentje:
Muszáj heteket várni?
2015. aug. 19. 16:49
 4/14 anonim ***** válasza:
Inkább tedd be őket a nagyba, de enni ne adj nekik az első 3 nap. Utána pedig legalább 3 napig fél adagot. 3 naponta cserélj valamennyi vizet rajtuk, legalább 2-3 alkalommal. Így minimalizálni tudod az ammónia mérgezés esélyét.
2015. aug. 19. 17:02
 5/14 anonim ***** válasza:

A biológia szempontjából 3 rész van, szűrés, víz, talaj, és vannak még a növények, ha egészségesek, fejlődnek, akkor ők is komoly rész vállalnak a vízparaméterek javításában.

A hármasból akkor jó ha egy sérül, nálad ez a talaj, a másik kettőre vigyázni kell, minél több akvárium vizet meg kell tartani, és a szűrőt járatni akvárium vízben, pl egy vödörben.

A többi fontosat előttem leírták, kíméletesen kell etetni, és pl nem 7 naponta, hanem 3-4 naponta részleges vízcsere.

Van aki minden évben cserél alul táptalajt, nem szokott probléma lenni, okosan kell csinálni. Én is cseréltem már sokszor talajt, nem volt

2015. aug. 19. 18:41
 6/14 anonim ***** válasza:

*gond

Sódert váltottam le jbl manadora.

2015. aug. 19. 18:42
 7/14 A kérdező kommentje:
2 szűrőm van egy jble701 és egy belső szürőcsak a jbl-t akarom megtartani a belsőt már nem szeretném 112l az akvárium szerintem elég a külső.köszönöm a válaszokat
2015. aug. 19. 19:09
 8/14 A kérdező kommentje:
Pont ugyanígy akarom cserélni énis sódert jbl manadora
2015. aug. 19. 19:14
 9/14 anonim ***** válasza:

A jbl külső érett? Van benne valami bio töltet?

Nekem sima 700 van, 3,6 literes töltettel, abban azért van baci rendesen.

Én egymagába használom 115 literben, szépen viszi, a hátsó falra van felfogatva a teljes esőztető hossz.

2015. aug. 19. 19:19
 10/14 A kérdező kommentje:
2 hete vettem ujjonan azóta megy a másikkal együtt gyári töltet van benne
2015. aug. 19. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!