Egy 54 literes erősen növényes akváriumba milyen belső szűrő kell ami megbízható?
Figyelt kérdés
Ha nagy benne a szivacs nem akad el magyarán. A teljesítménye nem csökken és emberi áron kapható a maximum olyan 10 ezer ft lehet. Jó lenne nagy teljesítményű olyan 500 liter/órástól nagyobb mondjuk olyan 700 liter/ óra és 30 cm magas az akvárium.2015. aug. 18. 23:09
1/17 anonim válasza:
Bemész a boltba, és válogatsz. :) Úgyis olyat veszel, amilyet a legközelebbi kereskedésben kapsz. Ha rám hallgatsz, vegyél nagyobbat - mert úgyis fölfelé terjeszkedik az ember, úgy sem fogsz megállni a 200 liter alatti akváriumnál pár éven belül... Ezek a légszűrős témák meg amúgy is csak 3-4 évet bírnak, aztán megkövesedik a kábele és dobhatod ki...
2/17 anonim válasza:
Amúgy amit te mondasz 500 L/órát azt köbö egy 150 Literes akváriumhoz raknám. :) Ha azt berakod, a halaid max örvényben száguldanának 0-24 :) Azt igencsak vissza kell korlátozni szerintem.
3/17 A kérdező kommentje:
Egy akvárium szúrése minimum 10-szeres vízforgatással megy. Aztán a sűrű növény miatt kell erős áramlás tovább a növények miatt gyengülni fog úgy is a teljestmény.
2015. aug. 19. 00:15
4/17 anonim válasza:
30 cm magasságba szerintem nem fér be az eheim 2012, csak az eheim 2010. Illetve meg lehet nézni az aquael fan-2 méreteit is, hogy befér e.
Egyszer én raktam egy Atman AT-3335-öt 35 literes akváriumba és nem volt vészes az örvény, de ennek a külső szűrőnek nincs olyan nagy áramlata, önmagában maximum 70 litert tud megszűrni normálisan, azt is próbáltam, mert raktam azt már 1001 literbe, 72 literbe is. De az drágább.
6/17 anonim válasza:
Én Hydort vagy Eheimet vennék. (Én épp tegnap rendeltem Hydort magamnak - még ugye nem tudom, mennyire leszek elégedett vele.)
7/17 Pendulum92 válasza:
9/17 anonim válasza:
Egyébként a fentebbi atman se lenne rossz, (mondjuk nem túl szép) csak ekkora szivacshoz nem tudom, elég e a 600 l/h.
A következő méret meg már 2000 l/h.
10/17 anonim válasza:
Atman 600 biztos,h elég 54 literhez bármekkora szivaccsal. :)
5-6 ezer forintért nem találsz jobb szűrőt, de még 10 ért se nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!