A lehető legagresszívabb halat szeretném tartani 112l vagy ha 54l alatt. Melyik lenne az ideális választás?
lehetőleg könnyű legyen a tartása és élő tálálékot is elfogadják.
Tapasztalatokat kérnék békaszájú harcsa, törpe gömbhal tartásáról
Előre is köszönöm!
Nálam itthon a naphalak voltak agreszívvak, megakarták harapni a kezünket, bár csak cuppogtak rajta.
A bohóchalaim is harapnak, vagy csapkodnak ha a vízbe nyúlok. Már a kifejlett nőstények. A fekete nyerges bohóchalam a legagresszívabb.
A vörösszemű gömbhal is agresszív.
A törpe gömbhalat nem mondanám agresszívnak, az kicsit nagyobb halaktól betojik egyből.
A vörös szemű gömbhal viszont megpróbálja harapni az ember kezét is és az állatkereskedésben amikor jöttek ivadékok, összerakták őket nagy méretű zöld gömbhallal.
Azt gondolhattad volna, h a nagyok bántották a kicsiket, de nem. A pici piros szeműek nekimentek a nagynak és a nagyot ki kellett venni :)
ja és ha lehet ne tengeri meg barakk vízi halakat írjatok :D
szóval édesvízieket
A vörös szemű gömbhal édesvizi.
Meg a naphal is
Kérdező, meg kellene tanulnod guglizni, a felsoroltak közül mind édesvízi volt.
Szolgáld ki magad: [link]
29 gallon = 112 liter
Érdemes tudományos név (scientific name) alapján kikeresni a halakat magyarul is, akvárium méret ajánlásban lehetnek eltérések, érdemes mindig a nagyobb ajánlott akváriumméretet figyelembe venni, ha igazán egészséges miniszörnyet akarsz (a magyar szokott szigorúbb lenni ez ügyben).
Nem szeretem az agresszív halakat, de néhány éve láttam Belontia signata-t egy kereskedésben és fülig beleszerettem. Sajnos akkor épp foglalt volt a 112 literes akváriumom (mondjuk némelyik profil inkább 200 litert ír nekik) azóta is bánom, hogy nem tudtam elhozni.
Nem eszik halat, inkább vízi rovarokat, lárvákat, esetleg csigákat meg némi növényi táplálékot. Viszont pocsék módon agresszív. És a mellékelt ábra szerint piszok gyorsan képes változtatni a színét a hangulatától függően: leesett állal végignéztem, ahogy stresszes színezettel, szomorú kiskutya szemekkel néz rám, pár másodperc alatt agresszív, területvédő színt vesz fel, mennydörgős istennyila pillantással megfegyelmezi a szomszéd akváriumban lapító fajtársát, aztán megint átmegy könyörgő szemű bús kiskutyába. Na, azóta bakancslistás nálam a faj :D
Am nem hegyesfejű Kúszóhalra gondolsz?
Én úgy tudom az tudja változtatni a színét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!