A patkány megeszi a kishalat? Ki tudja fogni egy tóból?
A vándorpatkány tud úszni (a házipatkány nem vagy alig), és szívesen is megy vízbe. Meg tudja fogni nemcsak a kishalat, hanem a nagyobbat is. De alapvetően gabonaevő, ezért pecázni csak akkor fog, ha könnyebben beszerezhető kaját nem talál.
A kerti tó védelmére alkalmas egy ügyes patkányfogó kutya, vagy pedig egy legalább 30 cm magas függőleges, kapaszkodásra nem alkalmas kerítőfal (beton, műanyag, fém), mert azon nem tud átmászni, átfúrni alatta pedig nem fog, ha nem tudja, hogy mi van ott.
A patkányt elriasztani semmivel nem lehet. A patkányt csak kiirtanai lehet, és olyan feltételeket teremteni lehet, hogy ne költözzön be. A lecsapó patkánycsapda semmit sem ér, a patkány legjobban csalétkes méreggel irtható. Nem kell tőle idegenkedni, a szakszerűen alkalmazott méreg sem más állatra, sem emebrre veszélyt nem jelent, legfeljebb a döglött patkányt megevő macskára, varjúra. Meg kell szüntetni az olyan helyeket, ahová beköltözhet: omladékos épületet, farakást, tömítetlen aknát, stb.
Hogy milyen mutáns patkányok vannak? A papámnál megrágták a malac lábát,pedig lövöldözzük is őket szelessel,de 6-ot kell
belelőni,hogy érjen is valamit.
3# válaszoló, akkor nem eszik a mérget, ha folyamatosan előttük van, én egy gabonás telepen melózok jelenleg, itt is elszúrták, jöttek a hivatásos rágcsáló irtók, kiteszik a mérgeket 1 deka nem fogy soha. Előző munkahelyemen a dolgozók össze szedték a mérgeket, és példa csak 5 zselés tasakot tettek ki, 1 hét múlva megint csak 5, eltűnt a méreg, és elfogytak a patkányok is.
Ha 1 alkalommal kiszúrják a patkányok, hogy a társuk mitől pusztult el, az a kolónia többször az életben nem fogyaszt mérget, nem irtható ki semmilyen szerrel.
A munkahelyemen már csak a vadászgörény használ, mivel elszúrták a csalétket, semmilyent nem ettek meg, én még nem láttam, mert akkor jönnek amikor nem dolgozom a munkahelyemen, és a dolgozók is szabadnapot kapnak ilyenkor, a telepvezető látta, brutális azt mondta. Egy ipse jön, kiengedi a görényeket, fütyülővel irányítja őket, 1 patkány nem marad olyankor, 200-300 patkányt összehordanak pillanatok alatt.
Röviden jó pl a zselés patkány irtó, de csak pár tasak legyen kitéve, és az is MAX 48 órát, ami maradt be kell szedni, kötelező jelleggel, 1-2 hét szünet, majd megint meximum 48 órára mehet pár tasak, én igy csinálom vagy 10 éve, mindig elfogy, és mindig van elhullott patkány.
Másként a rágcsáló irtó nem ér semmit! okosak a patkányok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!