Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szeretnék beszerezni egy...

Szeretnék beszerezni egy díszhalat ezzel kapcsolatba lennének kérdéseim?

Figyelt kérdés

Szóval még mielőtt megkérdeznék miért szeretnék egyet, mi értelme van, ezt a dolgot tisztáznám: Mostanába picit túlterhelt vagyok, fáradt ezáltal sokat veszekszem mindenkivel, romlanak a kapcsolataim, és egyik este ezen gondolkoztam hogy nagy magányomba mit kezdjek magammal, hát rádöbbentem: nekem kell egy hal, meghallgat, és nem javít ki😄

Viccet félretéve, tényleg "társaságnak" szánnám a drágát, mert rendes állatok nem nekem valók (kutya, macska, nyúl, gyíkok, házisárkány). Erről szeretnék egy szakértőtől teljes körű felvilágosítást!:) Mit, hogy, mennyi.(mivel etessem, mennyit kell neki adni, mennyi időnként cseréljek vizet, mekkora akvárium kell stbstbstb) Köszönöm előre is!😘

2015. júl. 26. 14:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Elsőre menj be a kereskedésbe, és nézd meg a kínálatot, milyen halakat tartanak, fontos, hogy ne vegyél semmit.

Lényeges az "első látásra" dolog, picit rabul kell, hogy ejtsen a hal, 3-10 évig veled lesz, igy fontos, hogy olyat válasz ami neked tetszik.

Több halat érdemes szemügyre venni, a realitás valahogy úgy néz ki, hogy egy 50 literes akváriumba kifejletten 5 cm nagyságú hal mehet, egy 100 lieresbe 10 cm, vannak persze kivételek, egy 10 cm nagyságú rajhalnak több száz liter kell.

A befutókat itt tedd közzé, majd lesz 3-4 heted, hogy berendezz nekik egy akváriumot, kialakítsd az élet terüket, eldöntsd tudod-e vállalni a tartásukat.

A kisebb akváriumok 1 literre levetítve drágábbak, a nagyobban olcsóbbak, törvényileg 30 litertől indulhat az akvárium mérete, alatta nem is érdemes kezdeni.

Üveg, világítás, szűrő, fűtő, hőmérő, növények, növénytáp, vannak a karbantartást elősegítő dolgok, halháló, leszívó tömlő, vödör, növénytáp adagolni fecskendő.

Gondozás az napi etetés, lehetőleg reggel, növénytápozás, ha vannak növények, átlag heti 1 alkalommal részleges vízcsere, állott vízzel, növény metszés, igazgatása.

Heti talán 10 perc egy akvárium, de el lehet vele bíbelődni órákat is, főleg ha valakinek van egy kis kertész vénája, szereti a növényeket.

Elsőre keress halakat, nem tudhatja senki neked mi tetszett meg, az akvárium beindítása után 3-4 hétig nem kerülhet bele hal, ennyi idő amíg beérik minden, de fontos, hogy a halak már a nekik kilakatott akváriuma kerüljenek.

2015. júl. 26. 14:24
 2/16 anonim válasza:
11%
Én nekem van 3 guppym! Én minden este egy csipetnyi száritott bolhát adok nekik! Van bent 3 vizinõvény! Ha csak egy halat szeretnél akkor elég az 5 literes az a lényeg hogy csináld meg neki otthonossá! Ha már többet akkor 10-15 literes kéne! A vizet azt ugy kell csinálni ha meg lehet oldani akkor sima csap viiz lélegeztetővel, ha nincs lélegeztető akkor fogsz csapvizet felforralod és megvàrod hogy kihüljön(nehogy megfözd a halat *viccesen*) 2-3 hetente lehet cserélni a vizet pontossaban addig nem kell kicserélni még nem lessz algás, ha naponta veszel egy pohár vizet az akváriumnool és cseréled vagyis egy pohár tiszta vizet visszaraksz akkor egy hónapig is szép tiszta lehet a viiz!! Remélem segitettem!!
2015. júl. 26. 14:32
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Pár link ami segít tájékozódni hal ügyileg, fent tudsz szűkíteni: [link] [link]

Vagy van ez: [link]

2015. júl. 26. 14:33
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Más is irt, én másként csinálok mindent mint a 2#válaszoló, végül is van video, eddig nem volt rá panasz, úgyhogy linkelem: https://www.youtube.com/watch?v=S2zN_N4GXyc

(Még midig nem megy a magamba beszélés, úgyhogy bakizok rendesen)

2015. júl. 26. 14:39
 5/16 A kérdező kommentje:

Nagyon aranyos vagy Joci, hogy ennyit segítesz!:)

És a második válaszolónak is köszönöm!:)

30 literesbe gondolkoztam, egy darab guppival. A világítás fontos, vagy az csak esztétikai tényező?

2015. júl. 26. 14:56
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Felejtsd el a mit a 2-es írt, ha csinálod, csináld rendesen, ne legyél állatkínzó.

Ezen kívül gondold át ezt a dolgot, olyan szempontból, hogy a "rendes" állatokkal talán annyiban könnyebb, hogy ott csak magát az állatot tartod.

Az akvarisztika más világ.

Annak az állatnak az akvárium az egész élettere, abban a vízben eszik alszik, ürít, ezért hogy működőképes legyen, ez az egész egy komplex rendszer.

Szóval olyan nem igazán létezik, hogy 1 halat tartasz.

Egy akváriumot tartasz, amiben "élő" a víz, a mikroszkopikus élőlények a legfontosabbak, figyelni kell a növényekre, a vízkémiára, a beállt változásokra, mi mért történik, mi az oka, a következménye.

És az egésznek a csúcsán ott van a hal, kb mint a karácsonyfán a csúcsdísz.

És ahhoz, hogy ezt fenntartsd, elkerülhetetlen, hogy legyen ezekről a dolgokról némi fogalmad. Az etetés... a legutolsó dolog.

Keress rá a hím bettára, szerintem az ideális lenne neked.

35-40 literben már simán lehet tartani, és egyedül is elvan.

2015. júl. 26. 14:59
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha guppit akarsz, és 30 literes akváriumot, akkor 3-4-5 db hímet javaslok.

1 db nem tartható belőle.

Nőstény ekkora helyen szintén nem, mert megoldhatatlan a szaporulat kérdése.

Maradnak a hímek, amik színesebben is.

Meg kisebbek is, úgyhogy több is tartható belőlük. Max 5, egy jó szűrővel.

Heti 2×15% vízcserével, állott vízzel.

Főtt zöldségekkel, némi fagyasztott kajával, és kiegészítésnek minőségi (sera, jbl) táppal lehet etetni.

2015. júl. 26. 15:03
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
A világítás a növények miatt fontos, a növények meg (ekkora méretben hatványozottan) a vízparaméterek stabilan tartásában segítenek.
2015. júl. 26. 15:05
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

...mindenképpen nézz utána egy akvárium indításának, üresjárati időnek, és ne hallgass a boltosra.

Szűrőkre rá van írva a gyári ajánlás, hogy mekkora akváriumhoz jó.

AZt el kell osztani 2-vel, az a reális.

2015. júl. 26. 15:07
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Aki utánam irt, a 6.7.8.9# mindenben egyetértek.

Igazából ma annyira elérhetőek a növényezéshez szükséges dolgok, hogy vétek kihagyni, ennek fontos kelléke a fény, plusz a vizuális látvány is más teljesen fénnyel.

Pl ilyen világítás nélkül: [link]

Ilyen ha felkapcsolom a lámpát: [link]

Plusz ahogy előtte írták az öntisztulást is segítik a növények.

Nálunk 3000ft a 30 literes akva 4000 ft a 40 literes, én inkább a 40 literest választanám.

2015. júl. 26. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!