Hogyan kell berendezni egy 200 l-es akváriumot?
milyen halakat szeretnél?
ezt neked kell tudni, hogy mi tetszik
nézz szét a boltokba, hogy neked mi tetszik
Ezek az oldalak segítenek neked a tartási körülmények megtalálásában és a fajokról leírást is találsz
néha eltérőek lehetnek amiket találsz, de egy jó támpontot ad....
talajt és növényeket az élőlényekhez célszerű választani
pl páncélosharcsák szeretnek az aljzaton túrni, az éles kavicsok megsérthetik a testét
Ez a link nagyon hasznos, ajánlott elolvasni
milyen a szűrő?
szűrő fontos kellék, segít megtelepedni a lebontó baktériumoknak, ami a káros anyagokat bontják le...
azt lefelejtettem, hogy úgy értem, hogy növényeket az élőlényekhez célszerű választani, hogy a garnélák szeretik a mohákat
vannak halak, mely szeretik a vízfelszínen úszó növényeke, mint a kagylótutaj, békalencse, mert ezzel tompítható a fény..
fűtő csak akkor kell ha a szoba hőmérséklete nem éri el a tartási hőmérsékletet
fontos kérdés a világítás és a tápozás..
ezt a növények igényeinek megfelelően kell beállítani
Halakat elsősorban kisebbeket szeretnék (neon, guppy, stb.). A szoba hőmérséklete nyári viszonylatban 24-26C, télen 21-23. Gondolom, akkor célszerű bele melegítő.
Rákot nem szeretnék, még páncélos harcsára, ancira és egy pár csigára gondoltam. De igazából ez lenne a kérdés, hogy mik azok a fajták, amiket társítani tudok anélkül, hogy bántanánk egymást?
Ezek méretek nem túl kedvezőek sajnos. Jobb ha nem kavicsot veszel bele, az nem jó semmire. Durván 18 liter talajra lesz szükséged, kvarchomokból ez kb 25 kg.
Ez a kocka akvárium kisebb halak számára alkalmas.
Nézelődj a kolléga által belinkelt oldalon,h melyikek tetszenek.
Igazából nem "kocka", hanem ehhez hasonló, csak értelem szerűen más méretekkel:
Ha növényt szeretnék bele, a táptalaj tetejére sem szükséges a kavics? Az algaevők nem fogják felbolygatni a homokot?
Sajnos terjed a táptalaj mint a pestis, később fognak rájönni az emberek, hogy csúnyán megnehezíti az életüket, főleg nagyobb akváriumnál.
Nem lehet táptalajnál talajt lazítani, nem túrhatsz bele, egy rossz mozdulat és sártenger van az akváriumban. Évente le kell üríteni, meg kell birkózni 20-40 liter sárral stresszelve vannak a halak, mert ki kell venni mindent az akváriumból.
High tech növényes, vagy low tech növényes akváriumoknál, ahol a halak másodlagosak, sőt, pici állatkínzás is van a pakolászás miatt, oda mehet táptalaj, amúgy egyet értek a #6 válaszolóval, akvaparaszoknak, én még hozzá tenném az állatkínzókat is, való, mivel hajkurászni kell évente 1-2 alkalommal a halakat, ami egy idősebb halnál nem a legszerencsésebb.
Most már kezd letisztulni a kép az aljzatot és a növényeket illetően. Halak terén 2 elképzelés van:
neon, guppy, xypho, molly, stb. (apró halak)
vagy vitorlás, de ezekhez nem tudom, mit lehet társítani.
Köszönöm az eddigi segítségeket!
Az első elképzelés jó lehet ha kihagyod a neont, nem illik ezekhez halakhoz.
A vitorlások mellé mehet egy csapat nagyobb testű pontylazac. Alájuk egy csapat corydoras.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!