Milyen sötét színű aljzatok vannak?
Szeretnék egy új társas akváriumba fekete terákat (is) tartani. Azt olvastam róluk, hogy a sötét talaj növeli a biztonság érzetüket, illetve a színük is szebb.
Milyen sötét talajok léteznek ?
Lesznek az akváriumban harcsák is, szóval olyan kéne ami nem sérti meg a bajuszukat...
Van talaj, ami ezeknek a kritériumoknak megfelel ?
A jbl ajzatok tökéletesek ajzat lakóknak, nekem manado van, de a gyártó szerint jó a sansibar is talajlakóknak: [link]
Ha nem kell annyira sötét akkor van a manado is.
Köszi a válaszokat !
Az első válasz után meglestem a JBL sansibar black leírását, ott azt írja megfelel a talajlakó halakn ks.
Harcsáknak miért ne lenne jó ?
Manadot artam eredetileg, de utána a fekete tetrák miatt gondoltam sötétebb aljzatra.
A sansibar black amúgy növényeknek ks megfelel ?
Fel tudják veni a tápanyagot ? (AquaBasis plus lenne alatta)
Én nem javaslom a homokot, csak a szívás van vele, főleg ha be is rohad. igaz nálam csak fehér volt, ami szintén JBL annak folyton lealgásodott a teteje, és folyamatosan le kellett szívatni. Már évek óta használom a freshapfban kapható színezett fekete aljazatot, én ezt javaslom, ebből van fekete is. talajlakó halak mellett is bátran használhatod, nem kavarják fel, nem éles a széle.
Egy korai kép az akváriumról:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!