Nem tudom, a kútvíz elég lágy lehet a diszkoszhalnak?
Szia! Nekünk vannak halaink, de diszkosz hal nincs benne. De viszont azt tudom, hogy ha akváriumot takarítasz, akkor el tudom neked mesélni, hogy hogyan kell:
1. Keresel egy tálat, amibe bele fér az összes halad.
2. A tálba mersz ki vizet az akváriumból.
3. Hálóval ki szeded a halaidat az akváriumból.
4. Ha nincs már hal az akváriumba, ki öntöd az akváriumból a vizet, és el kezded takarítani az akváriumba lévő kavicsokat, kagylókat.
5. Ne az összes kagylót takaríts meg, mert akkor éhen hal az alga evő halad!
6. A kavicsokat, kagylókat tedd vissza az akváriumba és öntsd tele vízzel. De azonnal ne tedd bele a halakat, mert a víznek van klor tartalma, amitől a hal megdöglik!
7. 2. nap tedd a halakat az akváriumba!
Egyéb jó tanács:
Naponta egyszer adj a halaidnak, vagy minden második nap. Ha naponta egyszer adsz nekik, akkor 2 csipettel, és ha lehet akkor délben. De a hal kaja mennyisége attól függ, mennyi halad van!
Jó akvárium takarítást !
off:
7# válaszoló, nem tudom mi a helyes, kinek mi vált be, de én szinte mindent amit írtál másképpen csinálok, és ezzel nem vagyok egyedül. Sikeres akváriumok vannak, algamentesek, öregek a halaim. Még az etetés ideje sem stimmel, én reggel adok enni, a halak anyagcseréje után gyorsan szabadul fel az ammónia, amit világítási időben a növények felveszek, a többi a baktériumoké, akiket te a teljes vízcserével kipucolsz.
Algám nekem nincs, az algaevők spirulina tablettát, főtt, párolt zöldséget kapnak.
A halakat soha nem elemem ki, néha van egy kézi talaj lazítás, tiszta szűrő mellett.
Az akváriumból soha nem öntöm ki az értékes érett vizet, 30% körül néha frissítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!