Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A jávai mohát hogy lehet a...

A jávai mohát hogy lehet a talajon telepíteni?

Figyelt kérdés

Mert azt olvastam, hogy a dekorációkra egyszerűen rá kell kötni és benövi szépen.

De ha a talaj egy részét akarom "befuttatni" vele, akkor mihez kötözzem ?

Vagy elég ha egyszerűen ráhelyezem a talajra ?

Illetve hogyan tudom kordába tartani ?

Mármint, hogy tudom elérni, hogy csak talaj egy bizonyos részén terüljön el és ne lepje be teljesen az akvárium alját ?

2015. júl. 2. 15:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Garnéla ügyileg itt van két oldal:

[link]

[link]

Kedveltek a Neocaridina fajok, 1 változat tartható az akváriumban, mivel példa van egy sárga, mellé egy piros, az utódaik vadasok lesznek, vissza ütnek a színtelen eredeti garnélára, amiből ki lettek tenyésztve.

Költséghatékony a tartásuk, mivel elég pár darab, hogy sok legyen, gyorsan szaporodnak, arra kell egyedül figyelni, hogy sok hal megeszi az utódokat, apró, de dús növényzet kell, nem szeretik a magas nitrát szintet, ezért vagy jól fejlődő növényzet, vagy gyakoribb vízcsere kell.

Alacsony a vízterhelésük, így elég extrém számokban lehet gondolkodni, egyedszám ügyileg.

Nálam példa 75 literbe etetek napi csapott kávéskanál tetra mint mini tápot, elég fajsúlyos táp, erre van 10 neon, és lett kb 100 garnéla, a garnéla szám stagnált, összefügg a beadott táppal, viszont ha kivennék 10 garnélát , valószínű gyorsan kiegészülne a létszám.

Hasonló a tartásuk mint a hermafrodita csigáké, ha sok a kaja, akkor jó sokan lesznek, ha kevesebb akkor kevesebb lesz.

Én nem érzem soknak 75 literre a 100 garnélát, nyilván ezt kereskedésbe megvenni nonszensz, van ahol 500 ft/ db a pl red cherry, nekem 2 év alatt lett, akakult ki a csapat, 5 garnéla volt az elején, 100 db körül adtam barátoknak.

2015. júl. 4. 07:49
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszi az újabb infókat is !

Akkor kicsit utána nézek a garnéláknak is. Eddig még egyáltalán nem tartottam őket...

2015. júl. 5. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!