Társas akváriumban tartható betta?
Társas akváriumot szeretnék létrehozni, a család ki is választotta milyen halakat szeretne az aksiba. Az a baj hogy a húgomnak egy sziámi harcoshal tetszett meg és félek hogy megölné a többi halat. (A többi hal: 3 aranyhal, lazac. neon és guppy na meg persze a betta.) Lehet ezeket a halakat együtt tartani?
Ha igen milyen méretű akváriumban?
Igen, betta tartható társas akváriumban.
Az aranyhal viszont nem.
A két mondat közötti logikai és (AND) kapcsolat miatt mégis a NEM a helyes válasz.
Neon, akár kék, akár vörös vagy fekete, nem tartható hidegvízben, mert ők is pontylazacok. A kék neonhal Dél-Amerika trópusi vizeiben él úgyhogy aranyhallal, aki hidegvízi semmiképp nem fér össze. És az aranyhalak, ha megnőnek megehetik őket. Én így társítanám össze a halaimat:
150 literes akvárium:
20 kék neonhal
8 szivárványos guppi (ebből 3 hím, 5 nőstény)
3 sziámi harcoshal vagy betta (ebből 1 hím, 2 nőstény)
10 valamilyen lazac, amit írtál
és 1 algaevő (az mindenképp kell, bár én tartanék még páncélosharcsákat is)
+ rengeteg növény és búvóhely a nőstény bettáknak és a lazacoknak
50 literes akvárium:
3 fátyolfarkú aranyhal, de akármilyen változat lehet
1 bársonycsík
+ műnövények, mert az aranyhal megeszi az élő növényeket
Én így válogatnám össze őket. Neked megfelel?
Nagyon jó a 150 literes ötlet! Ettől féltem hogy ne lehet megúszni a 2 akváriumos megoldást! Az a baj hogy mind a 2 halfajta (betta, aranyhal)a családnak kell. Arról hallotta hogy az aranyhalnak kell a 100l. Ezért gondoltunk minél nagyobbra.
3 kérdésem lenne még:
- A 100 literes aksiba az aranyhalakon kívül milyen más halakat lehet még tartani? Milyen felszereléssel?
- Második kérdésem az lenne hogy a bettás akvárium milyen méretű legyen és a lazac, neon, guppy mehet e bele? ha nem milyen halakat tehetnék bele?
- a harmadik pedig az lenne hogy milyen eszközöket kell vásárolnom, hogy a halaknak jó helye legyen?!
Előre is Köszönöm a válaszokat!!
Namost, a lazacok mindegy milyenek, csak trópusiak legyenek és ne legyenek harciasak vagy olyanok amik megehetik a többi halat. Én leginkább vörösfoltú pontylazacot ajánlanék, amik kicsik és nem olyan agresszívek. Emellett neonhalat bármilyet vehetsz, mert nem igaz az, hogy hidegvízi, mivel diszkoszhalakkal élnek együtt amazóniában (még kisérgetik is azokat). Guppi helyett jobb lenne a platti betta mellé, mert annak nincsenek hosszú uszonyai, amiket megcsipkedne. Ezekből inkább 1 hímet és 5 nőstényt tarts. Aranyhal mellé, az aranyhalon kívül tarthatsz még algaevő harcsát, bársonycsíkot, párduccsíkot, esetleg kolibrihalat, de azzal vigyázz, mert megehetik. Nagyon ajánlom a vitorlás csukucsánt, amely egy hidegvízi pontyféle és nagyra megnő. Tehát:
150 literes:
Platti (1 hím, 5 nőstény)
Sziámi harcoshal (1 hím, 2 nőstény)
Kék neonhal (20 db)
Vörösfoltú pontylazac (10 db)
Algaevő harcsa (1 db)
Kékfoltos páncélosharcsa (3 db)
100 literes:
Fátyolfarkú aranyhal (3-5 db)
Bársonycsík (2 db)
Vitorlás csukucsán (1 db)
Algaevő harcsa (1db)
A módosított lista. Én így tartanám sok növénnyel őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!