112l-es akváriumba halak?
A vitorlás halhoz legalább 40 cm vízoszlop magasság kell, ami egy 45 cm magas akváriummal indul, a mélységnél alap a 40, a hosszúságnál 90cm, tehát nem a liter lényeges,hanem az, hogy tudjon az akvábak kifejletten közlekedni, ne stresszleje, hogy az úszói nem férnek el.
Márnából, páncélos harcsából 6 és 10 között van az optimális, jó szűrésnél, és jól fejlődő növényeknél lehet több, ellenkező esetben inkább kevesebb, mert csak algából fog állni az akva, azt meg senki sem szereti.
Az anci mindig lutri, hiszen egy elég nagy halról van szó, aki egy idő után a lehulló kaját eszi, ezzel ütközik majd a páncélos harcsákkal, ha mégis bekerül akkor 1 ancira 2-3 márna, vagy páncélos vízterhelését lehet számolni, igy azokból kevesebb legyen.
Csapathalaknál 6 az alap, rajhalaknál is 6, de jobb ha többen vannak, így inkább 8-tól indul a létszám.
Ancit tarthatsz magába is.
Köszönöm a választ!
Ezek szerint nem ajánlod a vitorlás halat ekkora térbe? Igazság szerint a 70l-esben is voltak, 1 példány elég tisztes kort élt meg nálam, jó tenyeres méretűre nőtt. Sajnáltam is, nem sok helye volt a mozgásra. :/ Fél éve halt meg szegény, szeretem ezt a fajtát.
Anciból 1db képes ellátni a takarító feladatokat ekkora akváriumban?
Kezdésnek szerintem 6 páncélos harcsa, 6 márna elég, ha bírja a szűrő, nem kell hetente takarítani, plusz nincs negatívum, pl algásodás, opálos víz stb akkor lehet több hal.
A halak száma mindig a szűrés, vízcsere mértéke, és főként a növényi fejlődés függvénye, néha a kevesebb több hosszabb távon.
Ja az anci, ő nem takarít, porfelhőt csinál egyedül, plusz terheli a vizet, tehát több alga lehet.
Durván 6 hónapos koráig eszi az algát, 1 éves korára meg eszi azt amit a többi hal, ami lehullik, nálam most 4 éves gárda van, az artemia a kedvenc, mellé kapnak zöldséget. Azért tartom mert szeretem a fajt, takarítást nem szabad remélni tőle, az akváriumokban előforduló alga közül csak a barna algát, és az üvegről némi zöld algát eszik de azt is csak kicsinek.
40 cm magasság sem túl sok, nettóba éppen 30 cm fölött van a vízoszlop magasság, akváriumnál 5cm már rengeteget számít, szerintem ez az 5 nálad hiányzik.
Persze beszélhet privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!