Fehér, kagyló szerű,1-1,5 mm nagyságú pöttyök jelentek meg az akváriumban. Hogyan tudnék megszabadulni tőlük?
Van egy nagyon szép 190 literes Juwel Trigon akváriumom 3 csodálatos szép fátyolfarkú aranyhallal és 12 darab csigával. Olyan problémám lenne, hogy kb fél éve vettem az állatkereskedésből egy extra fadarabot, amire felrögzitettem damillal az egyik anubis növényemet. A baj ott kezdődött, hogy nem főztem ki a fadarabot telepítés előtt (NAGY HIBA VOLT) mert úgy gondoltam, hogy úgy is egy új akváriumból szedték ki előttem és telepítése után 1 hónapra megjelentek apró fehér pöttyök, még a csigákon és a többi fadarabon is később, valamint a köveken. Olyanok, mint ha ilyen kis mini kagylók lennének, kb 1-1,5 mm nagyságúak. Biztos, hogy azzal a fával érkezetek, mert az utolsó 1 évben semmi új nem került az akváriumba és odáig semmi bajom nem volt. Újratelepítettem az aksit és jól átmostam mindent, kifőztem amit lehetett, teljesen új szűrőszivacsere természetesen és az összes fát kidobtam és a 3 növényt is a biztonság kedvéért!
De most újratelepítés után 1 hónappal megint megjelentek a kis fehér pöttyök, nem találtam még csak hasonlót a neten sem és senki nem tudja nekem beazonosítani akinek idáig megmutattam :-( De most már a szűrő oldalán és az akvárium falán is megjelentek. Őszintén egy kicsit kezdek kétségbe esni, kérlek segítsetek. A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm:-)
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat:-)
Ahogy az első válaszadó írta, igaz hogy mészvázasak, de egyet "eltakarítok" és csomó másik jelenik meg pár napon belül:-( De semmiféleképpen nem tenném ki az akváriumot ecetes, főleg nem sósavas kezelésnek!
Kedves ballabeci
Milyen algázok segíthetnének eltávolítani ezek a penészgombákat, ha ezek azok?
Kedves Salx Narval
Ahogy már írtam 12 csigám van és köznyelven Rohamsisakos csigának hívják (Neritina pulligera) és ahogy tudom rabságban nem szaporodnak, csak maximum petéket rakhatnak le, de azok nem kelnek ki. De ahogy írtam is, ezek a "fehér pöttyök" a vasfa érkezése után jelent meg az akváriumban, tehát kicsi az esély hogy a csigák petéznek. Az akvárium pedig már lassan 2 éves.
Első vagyok :)
Az ecetet a száraz akváriumon használtam, utána nagyon sokszor átmostam. A szlikonos részekre persze nem tettem rá. Semmi baja nem lett a halaknak :) Viszont nálam semmilyen algázó nem takarította el (sziámi ormmányos, anci, meg még valamilyen ázsiai algázó, a nevére nem emlékszem). Szóval a legjobban szerintem akkor jársz, ha a szilikon eltávolítóval 'letolod' őket az üvegről. Tescoban kaphatsz 500 ft-ért :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!