Hullámos papagájt hogy lehet beszédre tanítani?
Van 2 hullámos papagájunk még elég fiatalok.
Ilyenek: [link]
Hogy lehetnek valami értelmes dumára tanítani őket hogy ne csak csipogjanak?
a halak csak tátogni szoktak beszélni nemtudnak
( a kategória miatt) OFF :D
Szia!
Nekem is van meg volt is hullámosom, a mostani dec-ben volt fél éves, hím és EGYEDÜL van...már két szót tud.
Tehát ami kell ahhoz, hogy ne csak csicseregjen, hanem az általad kívánt szavakat, mondatokat is kimondja: Ha jól tudom csak a hím beszél, de ez nem biztos...ez oké. Sokáig és kitartóan kell neki ismételgetned az adott szót, egyszerre csak egyett. Aztán amíg meg nem tanulja addig ne is mondogass neki új szót...ez rajtad áll, vagy bukik.
Viszont ahol nálad a hiba van, hogy együtt vannak, így soha nem fognak "beszélni", csak csicseregni. Ráadásul két hím, ami veszélyes, mert könnyen összekaphatnak. Főleg mikor már ivarérettek, akár meg is téphetik egymást, amit gondolom nem szeretnél.
Szóval tedd őket külön kalítkába a saját maguk épsége érdekében is, és ne is egymás mellé a két kalitkát. Majd foglalkozz velük sokat, nagy türelemmel.
Gondolom azért vettél kettőt, hogy e unatkozzon; tegyél be nekik hintát, csengőt, tükröt, kelj-fel Jancsit és labdát. Az elején lehet, hogy félni, idegenkedni fog a játékatól, de hamarosan a kiváncsiság odacsalja és rájön mivel hogyan tud játszani. Nagy bohóc tud lenni :)
Tudom rossz helyen van a kérdés.
Amúgy már több mint 1 évesek és még nem verekedtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!