Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Guppik tünetei?

Guppik tünetei?

Figyelt kérdés

Egy hete vettem az 54 literes akváriumomba halakat.

2 pár guppit, 2 pár plattit.

De tegnap az egyik hal kinyitotta a száját és úgy volt és mindig a szűrővel szembe úszik ( ahol jön a vízáramlat )

Nem tudom mi lehet a baj de reggelre egy újabb halnak volt ez a tünete ( a 2 nőstény guppy )

A plattiknak meg nincs olyan élénk színűk mint az elején :(

Nem tudom mi lehet a baj :(

az akváriumba van: 2 levegőztető, 1 szűrő, műnövények, igazi növények stb.

És a víz se teljesen tiszta kicsit opálos raktam bele szert de nem lett sokkal jobb :(

2015. jún. 9. 22:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Mennyit járattad üresen az akváriumot a halak berakása előtt és milyen a szűrő típusa.

2015. jún. 9. 22:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha biztosra akarsz menni, a teendőid 80 százalékos vízcsere előzőleg 1 éjszakán át álló vízzel, amilyen gyorsan csak lehet, és algairtó folyadék bele. Plusz szűrő és levegőztető szétszerelése, alapos megtiszítása. Úgy néz ki, hogy az akváriumodban elkezdtek szaporodni az algák, vagy rothadni valamelyik növény, illetve, mivel kint is meleg van, felmelegedett a víz, és oxigénhiányossá vált.

Amúgy, ezzel együtt, azt tudnod kell, hogy a guppyknak jó vízminőség mellett is kedvelt szokása a vízcserélő közelében az általad leírt módon ejtőzni, talán a friss oxigént, talán a víz sodrását élvezik, de ettől még makk egészségesek. Ha betegek, jellemzően inkább feljönnek a felszínre, és a víz hártyájához tapasztják a szájukat, mert nem kapnak levegőt.

Amúgy a guppy nőstények általában a második "alom" megszülése után menthetetlenül elpusztulnak, kvázi belehalnak a szülésbe.

2015. jún. 9. 22:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Csak mérgezés vagy egyéb kirívó esetbe cserélünk 50%-nál több vizet. És az alga irtó is többet árt mint használ az előzőre semmiképp se hallgass. Nem járattad a szűrőt gondolom az a probléma, nem szaporodtak el a lebontó baktériumok. Ammónia lehet szerintem a gond. Legalább 2-3 hétig halak nélkül kellett volna a szűrőt járatni. Amit tudsz tenni, veszel valamilyen startert(pl sera nitrivec). Cserélsz 40-50% vizet, 3-4 nap múlva megint. Nem adsz nekik enni legalább 3-4 napig utána is 3-4 napig csak nagyon minimálisat. Kicsit nem ártott volna informálódni az akvarisztika alapjairól mielőtt belevágsz a dologba.
2015. jún. 10. 01:56
 4/5 Salx Narval ***** válasza:
Az opálos alatt mit értesz? Zöldesen opálos, vagy tejszerűen? Nem dörgölőznek kövekhez, növényekhez? Minden esetre amíg ki nem derül, hogy mi a probléma, cseréld le a víz egy részét(kb 15-20litert) és takarítsd fel a talajt is. Milyen szert tettél a vízhez?
2015. jún. 10. 06:43
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek :)

A szűrőm jó, a vizet járattam, és utána is néztem mindennek!!

Köszönöm hogy segítséget túl meleg volt a víz az volt a baj :(

Próbálom hűteni ahogy tudom :)

A halak jól vannak :)

És ami megdöglött az a szülésbe halt bele, nem pedig miattam :) :(

2015. jún. 10. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!