Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Van egy neonhalam, azt hiszem,...

Van egy neonhalam, azt hiszem, nem eszik! Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Tegnap kaptam,reggel és este rakok neki pár szem szúnyoglárvát vagy vízibolhát,de nem jün fel mindjárt a víz felszínére,ha jön a kaja,és nem látom,hogy enne.Fog ez változni?esetleg a kajával van gond?
2008. aug. 31. 22:57
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja,és egyedül van..az akvárium kicsi,szóval mondjuk még egyet vennék.Ez szerintem nőstént,ha hímet vesznek,párzanak?És ha nőstényt,bántják egymást?
2008. aug. 31. 23:10
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az a baja hogy egyedül van.A neonhalak ugyanugy mint más kissebb halak társas lények.nem szeretik a magányt.Ha egyedül van ne is várd el tőle hogy enni fog.Vegyél még hozzá egy pár darab neonhalat és akkor már jobban megfog jönni az életkedve
2008. szept. 1. 15:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az fontos hogy ne legyen egyedül, de egyébként nem eszik olyan sokat egy neon. Én azt tanácsolom, próbáld ki, hogy működő szűrő mellett szórsz az akváriumba szúnyoglárvát, azt szívesen levadásszák a víz tetejéről!
2008. szept. 9. 07:07
 4/6 A kérdező kommentje:
kapott 2 társat,csak még furcsa,hogy nem jönnek fel a felszínre azonnal,mikor kapják a kaját,de úgy tudom,majd még megszokják,és később feljöhetnek.
2008. szept. 9. 19:01
 5/6 kzs ***** válasza:
91%

Nem, a kajával nincs probléma. Nagyon helyes, hogy csak keveset adsz neki.

Ellenben a neonhalak csapathalak. Vagyis minél többet veszel, annál jobban érzik magukat. Népesítsd be az akváriumot belőlük (de vedd figyelembe az alapszabályt: 1cm-es halnak 1 liter vízre van szüksége), valamint csinálhatsz egy víz-frissítést is. A pontylazacok (mint pl. a neonhal) szívesen fogadják a friss vizet.

Természetesen használj az új vízhez vízelőkészítő szereket is, hogy a káros anyagokat le tudd kötni (pl. a klórt).

2008. okt. 3. 07:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Minimum 5 neonhal kell, nekem is vannak , kis akváriumban is elférnek. És ha a kajáért továbbra sem megy fel, akkor vegyél olyan tápot ami lejjebb süllyed.
2014. jan. 19. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!