Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Létezik ez? Többi lent

Létezik ez? Többi lent

Figyelt kérdés

Jbl teszttel néztem az akvárium vizét: 7,2 ph 12 Gh mellett

mérhetetlen Kh. Ha ezek valós értékek akkor most milyen vizem van? Van vele valami teendő?

2015. máj. 28. 19:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Attól függ, h diszkoszt, guppit vagy afrikai sügért tartasz. :)
2015. máj. 28. 23:04
 2/11 A kérdező kommentje:
Ezt a hozzászólást egyáltalán nem értem.
2015. máj. 29. 06:20
 3/11 anonim ***** válasza:

Az össz keménységed 12, ez jónak mondható, a ph is jó, sokan ilyen vizet felesbe lágyítva tudnak csak produkálni, ami egy vagyon, soknak 20 nk fölött van a vize, és 8 ph.

Sügerek esetében nem az igazi a vized, ha afrikai sügereket akarsz tartani akkor kell venned ásványi sót, amivel keményíted a vizet, a neten van egy új só, kimondottan sügértartáshoz.

Ha nem kemény vizes halakat akarsz tartani, akik magasabb ph értéket szeretnek akkor jó a vized.

2015. máj. 29. 17:57
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekem pl 22nk, és 8 ph, örülnék ha 12nk, és 7,2 ph lenne.
2015. máj. 29. 17:58
 5/11 anonim ***** válasza:

Ja, őszkeménység: Gh,Nk, ugyanaz.

Mérhetetlen karbonátkeménység, Kh azt, hogy érted? Olyan magas?

2015. máj. 29. 18:02
 6/11 A kérdező kommentje:
Na ezzel a kh értékkel van gondom mert nem tudom értelmezni amit a JBL teszt mutatott. Ennek a szinskálája a teszten fakó zöldtől a nagyon sötét zöldig van, erre nálam 1 perc után a lila szinü lett a Kh. A Gh -nál szokott megjelenni a lila szin.Hogy itt mit jelent fogalmam sincs.
2015. máj. 29. 19:16
 7/11 anonim ***** válasza:

Én csak csepegtetős tesztet használtam eddig, abból is csak neptunt, úgyhogy a jbl tesztet passzolom.

Csepegtetősnél van a víz, hozzá kell adni az "A" folyadékot, majd a "B" folyadékot bele kell a keverékbe csepegtetni, ha megváltozik a színe akkor állj van, ahány cseppet csepegtettél annyi a keménység, számolni kell.

Csepegtetés közben mozgatni kell a folyadékot.

2015. máj. 29. 19:42
 8/11 A kérdező kommentje:

Nekem is van csepegtetős de nem kh. Nem tudom te hogy voltál vele az elején, de én sajna mindenfélét összevásároltam amiről hallottam azután sok mindenről kiderült a végén, hogy fölösleges pénzkidobás volt.Valószinüleg majd veszek csepegtetőst több félét mert nem akarom elhinni, hogy nitrát sincs a vizben valamennyi.

Köszönöm a válaszaitokat

2015. máj. 29. 20:46
 9/11 anonim ***** válasza:

A neten sok minden túl van bonyolítva, én egyedül a neptun gh, kh,(egybe csomagban van) és a neptun ph tesztért adtam ki pénzt, igaz csak 7,5 ph értékig mér, viszont használtam lágy vizet annak a keverékét mérni jó.

Egy nitrát, nitrit, vagy jobb ph teszt árán egyenként veszek 1-2 liter siporaxot, belső szűrőt, több teszt árán meg egy használt külső szűrőt.

Inkább javítok a technikán, mint, hogy 3-4000ft tesztekre költsek.

2015. máj. 29. 21:02
 10/11 anonim ***** válasza:

A lányom azért szokott erősködni, hogy visz vizet méretni, az eredmény nem szokott érdekelni soha, elég az, hogy az a hal aminek 3 évet írnak 4 éves.

Nitrát lehet simán nulla közeli, ha intenzív növekedésű növények vannak, nőnek is rendesen akkor simán, nekem több akva ilyen, nem csepegtetős teszt szerint, hanem vízügyi főiskola labor.

2015. máj. 29. 21:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!