Létezik ez? Többi lent
Jbl teszttel néztem az akvárium vizét: 7,2 ph 12 Gh mellett
mérhetetlen Kh. Ha ezek valós értékek akkor most milyen vizem van? Van vele valami teendő?
Az össz keménységed 12, ez jónak mondható, a ph is jó, sokan ilyen vizet felesbe lágyítva tudnak csak produkálni, ami egy vagyon, soknak 20 nk fölött van a vize, és 8 ph.
Sügerek esetében nem az igazi a vized, ha afrikai sügereket akarsz tartani akkor kell venned ásványi sót, amivel keményíted a vizet, a neten van egy új só, kimondottan sügértartáshoz.
Ha nem kemény vizes halakat akarsz tartani, akik magasabb ph értéket szeretnek akkor jó a vized.
Ja, őszkeménység: Gh,Nk, ugyanaz.
Mérhetetlen karbonátkeménység, Kh azt, hogy érted? Olyan magas?
Én csak csepegtetős tesztet használtam eddig, abból is csak neptunt, úgyhogy a jbl tesztet passzolom.
Csepegtetősnél van a víz, hozzá kell adni az "A" folyadékot, majd a "B" folyadékot bele kell a keverékbe csepegtetni, ha megváltozik a színe akkor állj van, ahány cseppet csepegtettél annyi a keménység, számolni kell.
Csepegtetés közben mozgatni kell a folyadékot.
Nekem is van csepegtetős de nem kh. Nem tudom te hogy voltál vele az elején, de én sajna mindenfélét összevásároltam amiről hallottam azután sok mindenről kiderült a végén, hogy fölösleges pénzkidobás volt.Valószinüleg majd veszek csepegtetőst több félét mert nem akarom elhinni, hogy nitrát sincs a vizben valamennyi.
Köszönöm a válaszaitokat
A neten sok minden túl van bonyolítva, én egyedül a neptun gh, kh,(egybe csomagban van) és a neptun ph tesztért adtam ki pénzt, igaz csak 7,5 ph értékig mér, viszont használtam lágy vizet annak a keverékét mérni jó.
Egy nitrát, nitrit, vagy jobb ph teszt árán egyenként veszek 1-2 liter siporaxot, belső szűrőt, több teszt árán meg egy használt külső szűrőt.
Inkább javítok a technikán, mint, hogy 3-4000ft tesztekre költsek.
A lányom azért szokott erősködni, hogy visz vizet méretni, az eredmény nem szokott érdekelni soha, elég az, hogy az a hal aminek 3 évet írnak 4 éves.
Nitrát lehet simán nulla közeli, ha intenzív növekedésű növények vannak, nőnek is rendesen akkor simán, nekem több akva ilyen, nem csepegtetős teszt szerint, hanem vízügyi főiskola labor.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!