Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen halat vehetnék kisebb...

Milyen halat vehetnék kisebb akváriumba?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék nagy akváriumot venni, 15 liter körülire gondoltam. Aranyhalat szerettem volna, de láttam hogy azt min 100 literesre kell tartani..

Tudtok olyan halat mondani, ami megél kicsi akváriumban, nem kell rá sokat költeni, és még szép is? 2 halacskát szeretnék, hogy azért ne unatkozzanak. :)

2015. máj. 21. 21:31
1 2
 11/12 Pendulum92 ***** válasza:
55%
Életben lehet tartani kisebben is, de értelmetlen, sziszifuszi munka, és a hal is szenved ezalatt.
2015. máj. 22. 08:51
 12/12 tomaszcool ***** válasza:
100%

Ilyen kicsi akváriumba ne tarts halat/halakat, mert nem fogja/fogják jól érezni magukat. Szenvednének és egy idő után elpusztulnának. Te is rosszul éreznéd magad egy kicsike szobában.

Ha egy 15-20 literesre gondolsz, akkor abban már mondjuk lehetne garnélákat tartani. Nekem például nagyon bejönnek a kis "dögök", talán jobban, mint a halak. Vannak olcsón "igénytelen", de nagyon szép színűek (piros/sárga/kék/zöld/tarka-barka...), amik még szaporodnak is, ami külön jó érzésel tölti el az embert. Beraksz egy kis mohát és abban jól elturkálnak.

Szerintem ha halat szeretnél és kicsiben gondolkozol, akkor próbálkozz egy legalább 30 liter + Betta/Guppy kombóval elsőként.

2015. máj. 22. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!