Mi a neve a diszállat kerben kapható fának ami nem rohad szét az akváriumban?
Olyan ami nem rothad szét nincs, a vasfa, mopani vasfa, vastagságtól függően minimum 5 évet kibír, a mangrove kevesebbet, az élettartam attól is függ van-e algaevő ami pusztítja, ezek színeznek, viszont olcsóbbak. Van a red moor fa, nem színez viszont drága, van a szőlőtőke, eleinte barnásra színez utána már kevésbé színez, kevesebbet bírnak mint a vasfa.
A vasfák sárgásra, mangrove teásra színez, én szeretem, a halaknak sincs ellenére, van aki nem szereti, sőt utálja a csersavas színezett vizet.
A vasfáim talán 6 évesek, még egybe vannak, még 6 év után is színeznek.
A szőlőtőke kivételével mind import, így csak akvarisztikában tudod beszerezni őket, esetleg apróhirdetéseket böngészel.
Pár percig főzni kell, nem sokáig, rövid ideig, utána nem árt áztatni, külső szűrős akváriumnál nem gond a penész, megbirkózik vele a szűrés, belső szűrőnél jobb 2-3 hétig áztatni.
A vasfa kivételével mind lebeg, le kell terhelni, víz alá nyomni, kb 2 hét és magától lent marad.
A penészesedési szakaszban nem jó rá mohát kötözni, megsínyli a növény, belső szűrőnél a penésztől, nyálkától eltömődik a szivacs, felborulhat a biológiai is, sokszor hártya van a víz felszínén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!