Tartott már valaki közületek szivárványos öklét vagy folyami gébet?
Én szlovákiai vagyok itt is védett?
Amúgy itt a kanálisban van sok,szóval nem irtom ki az ökle populációt.És ha sikerülne kagylót szereznem,akkor szaporítani is szeretném.
a kagylót sajnos nehézkes életben tartani(az etetése nehézkes)
én még mindig inkább a pikót ajánlom vagy ha mindenképpen öklét szeretnél akkor:
Lángökle(Rhodeus ocellatus)
Díszes ökle(Acanthorhodeus atranalis)
itt kérhetsz több tanácsot a hazai halasoktól ha szivárványos mellett döntenél:
Meg kéne nézned a szlovák védettségi listákat, és ebben nem nagyon tudunk segíteni, mert szlováktudás kéne hozzá. Magyarországon jelenleg az ökle védett, a gébek nem, de pár éve meg pont fordítva volt.
Tartottam szivárványos öklét, még mielőtt védett lett volna. Nagyon hálás kis hal, semmiféle gond nincs a hőmérséklettel, eleve könnyen felmelegedő sekély vizekben is megél. Viszont 60 liter nagyon kevés neki. A természetben nem nő nagyra, fogságban viszont simán eléri a 10 centit. A tropikáriumban akkorák vannak, hogy már kisütni is érdemes lenne :) Minimum 100 liter, de inkább 150 kéne egy rajnak, 10-15 példány a minimum, de minél több annál jobb. Jó sűrű növényzet kell és mély homokos talaj, ha kagylót is szeretnél.
Tarka gébem is volt pár éve, vízminőséggel szemben ellenálló hal, viszont nem sikerült átszoktatnom az enyémeket gyári eleségre. Csak az élőt fogadták el, sok macera volt vele. Agresszívnak nem agresszív faj, lehet csapatot tartani belőle, viszont mindent megeszik ami nem nagyobb a fejénél.
A tarka gébXszivárványos ökle szerintem működő párosítás, de szaporulatra ne számíts ezzel a felállással. A kagylót egyébként is kihívás táplálni, sok a zűr vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!