Melyik a legcsendesebb vízszűrő készülék?
A minőségi külső szűrőket mondják halknak. Volt szerencsém egy Fan 1-hez és őszintén szólva én nem tartottam hangosnak. Most már külsővel szűrök (ATMAN cf-600), ami még a Fan 1-től is halkabb.
Szerintem egyénfüggő az, hogy ki mekkora hangszint mellett tud aludni. Én például nagyon szeretem és "megkövetelem" a csendet ilyenkor és azt kell hogy írjam, hogy egy az cf-600 mellett el tudnék/tudok aludni. :D
Másik szempont, hogy a külső szűrőt be tudod tenni egy szekrénybe, vagy le tudod takarni valamivel, ami tompítja a mechanikai hangokat. Így el lehet érni az áhított 0dB-t.
Az a csendes, amelyik nem rossz.
A fan 1 is csendes, sőt, kb néma, ha jól működik.
Ott valami tengely probléma lehet.
Egyébként nem igaz, amit az 1-es ír, a belsők halkabbak.
Ami nem jelenti azt, hogy a külső hangos lenne. A nagyobb teljesítményűeknek (mondjuk 1200 l/h fölött) van egy monoton búgó hangja, de nem zavaró.
A belsőknél meg arra kell figyelni, hogy ne érjen az üveghez, mert berezonál. Ja megfelelően működik, akkor gyakorlatilag néma.
Nekem van több fan1, abszolút csendesek, lehet a tiédnek kopott a rotorja, tengelye, csendesebb belső szűrő nem hiszem, hogy létezik.
Külső szűrők persze csendesek, pici hangjuk lehet, nekem amik vannak azok sorrendje: terta, eheim classic, Jbl.
A jbl zéró hanggal van, azt tudtuk egyedül olyan helyre rakni, ahol a szűrő az ágytól 50cm távolságba van, a többi sem vészes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!