A xifó tényleg változtatni tudja a nemét? Hogyan?
Ha egy csapatban csak nőstény van, akkor a legdominánsabb nőstény elkezd olyan hormonokat termelni, hogy kis idő múlva hímmé változik.
Viszont van olyan elmélet is, hogy az a hal eredetileg is hím volt, csak valamitől annyira el volt nyomva, hogy nem fejlődtek ki a nemi jellegei.
De én több olyan beszámolót is olvastam, amiben konkrétan leírták, hogy olyan haluk változott hímmé, amelyik előzőleg már szült!
Tehát értelem szerűen 100%, hogy nőstény volt.
Minden esetre az biztos, hogy nem lenne ezzel egyedül.
Tengeri raj halak közül számos faj tudja ezt produkálni, szóval egyáltalán nem lenne ritka jelenség.
#4-es! Ezt azoknak magyarázd meg, akik látták szülni (többször) a később hímmé vált halukat!
Az meg konkrétan hülyeség, hogy csak a bohóchal lenne képes nem váltásra. Sügér félék között is vannak ilyenek.
Nem tudom a pontos fajokat, de sok ilyen jellegű cikket, infót olvasok, a latin nevek nem maradnak meg, de tény, hogy visszatérő jelenség!
Nem 1-2 faj képes erre.
Igen, itt is hallottam már ezt, hogy ezt mondták az egyetemen.
Én meg olvastam vagy 6-8 beszámolót akvaristáktól, akik mást tapasztaltak.
Mint említettem, nem jegyeztem meg a nevét, gondolom mint bárki más, ha megnéz egy másfél órás dokumentum filmet, vagy elolvas egy 3 oldalas cikket, amiben elhangzik 1-szer egy állat latin neve, kb 10.000.000 emberből 1 jegyzi meg.
Szóval jelenleg ott tart a dolog, hogy valaki ezt mondja, valaki azt.
Nyilván semmivel nem különb ha az adott információ egy egyetemen hangzik el, (hangoztak már el ott olyanok is, hogy lapos a Föld) vagy pl egy akvarista fórumon.
Személy szerint jobban hiszek a tapasztalati úton szerzett tudásnak, de mivel én magam ezt nem tapasztaltam, (mivel nem tartok eleven szülőket) így hozzátettem, hogy léteznek más elméletek is.
Az is lehet, hogy ugyanaz a professzor terjeszti ezt! :)
Ha hitelesnek tűnő ember mond valamit, az terjed, mint az influenza, lehet akármekkora hülyeség.
Mint a boltosok által ajánlott 10 literes gömb akvárium.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!