Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Haldoklik a sziámim, túléli?

Haldoklik a sziámim, túléli?

Figyelt kérdés

Na a kérdés egy picit félreérthetőre sikeredett, de január-február környékén kaptam rengeteg új halat az akváriumomba, köztük a sziámimat is , ami hím. Drágább volt a hímnek az ára, mert valami különleges meg eredeti blabla, lényeg h alul is van egy hosszú uszonya, középen is, meg persze felül.Valahogy így néz ki:

[link]

Szóval, lényeg a lényeg. Akváriumom 55l-es, minden van benne, szűrőtől elkezdve mindenig, tiszta nagyon a víz, vannak élő növények, van jó sok búvóhely. Észrevettem hogy mostanába a sziámi igen nyugodt, alig mozog, főként a szűrőnél szokott csak mozdulatlanul lenni, vagy pedig lent az akváriumnak a sarkába elfekszik. Utána pedig már az a helyzet jött, hogy ugye a bal uszonya teljesen eltűnt. Csak egy ilyen nagyon pici kis uszony volt ott, valószínűnek tartom h leharapta neki valaki. És ezután csak féloldalasan tudott menni, és mégjobban volt az a helyzet hogy meg se mozdul, néhol szürkébb lett a színe. Ez után már több helyen is sérült volt a hal, aztán tegnap este jött a végítélet. Kifehéredett a buksija (csak a buksija, semmi más) de úgy, hogy nulla pikkely. Szerintem azt is leharapták vagy nem tudom, mert tegnap igen harapdosta/csípdeste a nőstény sziámi, egyfolytába követte és bántalmazta. Ez után öntöttem gyógyszert az akváriumba, ilyen kék folyadékot. És utána jöttem rá hogy nem így kellett volna, fogtam a sziámit, átraktam egy 20l-es kisakváriumba. Egyedül van ott, csak talaj van, semmi más, oda öntöttem még abból a gyógyszerből amit parakillnek hívnak, de másra is jó, nem pedig csak a darakórra, hanem másra is mert a dobozon felvannak sorolva hogy miket javít blabla (uszonyhiba, stb.) és most ott fekszik egy 20l-es akváriumba, magányosan, mozdulatlan, féloldalasan fekszik, buksija fehér, egyik uszonya nincsen meg.. adtam kaját neki de nem nagyon tud feljönni, inkább lent marad mozdulatlanul, ami kaja a szájához ér, azt gyorsan beszippantja. Akkor tudom rávenni hogy mozogjon hogy megpöccintem néha az akváriumot, de erősen kell mert nem nagyon érdekli a téma. Azért akarom h ne ott feküdjön, mert jöjjön fel a felszínre néha levegőzni, de ez sikerül is mert amikor megpöccintem, akkor feljön a felszínre, és utána elmerül, és lefekszik féloldalasan, vagy az üvegnek nekidőlve. Na srácok, lényeg a lényeg, mennyi az esélye hogy ez a kicsike túlélje? Nagyon szeretem, őt szerettem a legeslegjobban az összes halam közül és nem akarom hogy elmenjen. Ötletek?

2015. máj. 2. 15:13
1 2
 11/11 anonim válasza:
Ugye nem élve húztad le a vécén? Én mindegyik bettámat eltemettem...:( Ha esetleg megint lenne egy haldokló bettád, akkor vegyél egy herbáriában szekfűszegolajat, tedd ki a halat egy kis üvegbe, és csepegtess 5-6 cseppet az olajból az üvegbe.Ez megnyugtatja, elaltatja, és utána kíméletesen megöli a haladat...:(
2015. máj. 16. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!