Mit csináljak a sziámi harcoshalammal?
20literes akvariumomban jelenleg egy Betta(Sziami harcos) egy gurammi par es ket tisztogato foglal helyet. A Gurammi par ma kerult be, de a bettam percenkent terrorizalja oket. Tudom jol, hogy ilyen a fajta, viszont kicsit feltem a guramikat, bar a betta himem meg nem tul termetes. Szerintetek ido kell neki, hogy szokja a tarsasagot, vagy remenytelen es tovabbr is hajtani fogja oket?
(Leginkabb a nostenyre megy a himnek csak arcos kodik, de nem mindig meri megcsipkedni. Mellesleg a guramik teljesen bekesek es nem piszkaljak.)
Egyrészt a betta nem jön ki más labirit kopoltyús halakkal, másrészt lehetetlen 20 literbe oda adni azt a kaja menyiséget a gurámiknak ami a fejlődésükhöz kell, kicsinek is belesek a kifejletten nagytestű halak.
Vannak nitrogén vegyületek, amik mérgezik a halakat, az ürülékükből, vizeletükből, kopoltyújukon kiáramló ammóniával indulnak.
Hogy legyen fogalmad menyit eszik egy gurámi, itt az egyik videóm: https://www.youtube.com/watch?v=SMLn52iVYvA meg sem lehet számolni menyi bébi rákot vernek be.
Természetesen nem érik meg a felnőtt kort nálad, ha van szíved elpasszolod őket minél előbb, nem ítéled őket ammónia mérgezésre, ami 1 héten belül bekövetkezik, és elég ronda látványt nyújtanak a szenvedő halak.
Ha mégis a kin halálukat választod, kívánom kisértsen minél tovább a vergődésük látványa.
Több gurámim van, több évesek, LEHETETLEN őket 20 literben tartani, erős szűréssel, dús növényzettel 120 már alkalmas , mivel nincs komolyabb mozgásigényük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!