Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit csináljak a sziámi harcosh...

Mit csináljak a sziámi harcoshalammal?

Figyelt kérdés

20literes akvariumomban jelenleg egy Betta(Sziami harcos) egy gurammi par es ket tisztogato foglal helyet. A Gurammi par ma kerult be, de a bettam percenkent terrorizalja oket. Tudom jol, hogy ilyen a fajta, viszont kicsit feltem a guramikat, bar a betta himem meg nem tul termetes. Szerintetek ido kell neki, hogy szokja a tarsasagot, vagy remenytelen es tovabbr is hajtani fogja oket?

(Leginkabb a nostenyre megy a himnek csak arcos kodik, de nem mindig meri megcsipkedni. Mellesleg a guramik teljesen bekesek es nem piszkaljak.)

2015. ápr. 29. 17:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Egyrészt a betta nem jön ki más labirit kopoltyús halakkal, másrészt lehetetlen 20 literbe oda adni azt a kaja menyiséget a gurámiknak ami a fejlődésükhöz kell, kicsinek is belesek a kifejletten nagytestű halak.

Vannak nitrogén vegyületek, amik mérgezik a halakat, az ürülékükből, vizeletükből, kopoltyújukon kiáramló ammóniával indulnak.

Hogy legyen fogalmad menyit eszik egy gurámi, itt az egyik videóm: https://www.youtube.com/watch?v=SMLn52iVYvA meg sem lehet számolni menyi bébi rákot vernek be.

Természetesen nem érik meg a felnőtt kort nálad, ha van szíved elpasszolod őket minél előbb, nem ítéled őket ammónia mérgezésre, ami 1 héten belül bekövetkezik, és elég ronda látványt nyújtanak a szenvedő halak.

Ha mégis a kin halálukat választod, kívánom kisértsen minél tovább a vergődésük látványa.

Több gurámim van, több évesek, LEHETETLEN őket 20 literben tartani, erős szűréssel, dús növényzettel 120 már alkalmas , mivel nincs komolyabb mozgásigényük.

2015. ápr. 29. 20:29
 12/14 ÓcsajiHunter válasza:
Tenyleg nem fogja megszokni. Nekem is vannak bettaim. Az egyik nosteny nem visel el mas halat. Agresszivabb a megszokottnal. Csak szaporitasra engedtem ossze a himmel es becsicskitotta xd meg neki is ment. Kivettem es egymas melle raktam a akvariumokat hogy szokjak egymast meg egy hetet. Aztan csak beadta a derekatkat de azert agressziv maradt. E zt azert meseltem el mert nem hiszem hogy megbekel. Foleg mert o him es a nem nagy teruleten vannak jo paran. Kell neki a nyugalom. Suru novenyzet. Sztem vegyel neki egy kulon helyet
2015. ápr. 29. 20:32
 13/14 anonim ***** válasza:
ÓcsajiHunter átsiklottál egy részleten, 20 literben van ez, tehát nem az a lényeg ki csipked kit, hanem az, hogy ki pusztul el előbb ammónia mérgezésben, a csipkedés lényegtelen.
2015. ápr. 29. 20:52
 14/14 Salx Narval ***** válasza:
Kedves kérdező, mint látom nem igazán érdekel a dolog csak fújod a magadét, de én sem mehetek el a nélkül, hogy ne szóljak. 20-liter még a bettának is kevés de egyedül még csak-csak elélhetne benne. A gurámik nagytestű halak, még a törpéknek is min 60literes akvárium kellene, a nagyobbakról nem is beszélve. Lehet társítani a bettát kisebb "rajhalakkal" de nem 20-literben. Aki 20-literes akváriumba gurámit ajánlott, az simán egy barom, vagy lövése sincs az akvarisztikáról. Ha nem veszel egy nagyobb akváriumot min 100-litereset, vagy nem veszed ki a betta melől az összes többi halat rövid időn belül elpusztulnak. Ez nem találgatás, nem jóslat, hanem tény.
2015. ápr. 30. 04:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!