Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen Hal érzi jól magát egy...

Milyen Hal érzi jól magát egy 100L-es "tóban"?

Figyelt kérdés

Van egy nagyon apró hosszúkás 130*30*35cm-es tó féleség vízi növényekkel teli a teraszon.

A kérdés, hogy létezik-e olyan halacska amiből 2-4db ebben a tóban jól érezné magát a nyár folyamán, hogy aztán télre ennél egy jóval nagyobb (400L) beltéri akváriumba költözzön sok Guppi, 6-8 Black Molly és 2-3 xipho társaságában.

A cél az lenne, hogy egyrészről látszódjanak és szépek legyenek, másrészről megegyék a szúnyog lárvákat..

2015. ápr. 23. 16:18
 1/4 anonim ***** válasza:

Sokan próbálkoznak szabadtéri medencékkel, az a fő gond, hogy kényesek, kerti tóban a nano méret 3000 liter környékén van, de ezt a méretet is nehéz megcsinálni, bárhogy áll neki az ember kiásni mindig nagyobb lesz.

Első sorban a hőfok ami nagy ellenfél, egy leásott mondjuk 3 méter átmérő, és 50 cm mély, amit kidobsz az partoldal, így 70cm mély lesz, ez a "nano" méret kb, ami ha jól számolom (r2X3,14X0,70cm) majdnem 5000 liter.

Egy pici kifóliázott 5000 literes már talán ellenáll a 40c.fokos nyaraknak, mivel alulról hűti a talaj.

Persze ha nem megy fel a teraszon a hőfok akkor pár hal lehet, de nem annyi mintha ha a 136 literes tavad benn lenne a hűvösebb lakásban.

2015. ápr. 23. 19:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Volt itt nem egy kérdező akinek 500 literes műanyag medencével akadtak komoly gondjai, kertben, udvaron, szabadban, legalább egy 3000 literes kell.

Nem messze tőlem lakik egy hölgy, kb 1500 literes a tava, tavaly megmurdaltak a halak, felment a hőfok, én mondtam neki előtte, hogy pici lesz.

2015. ápr. 23. 19:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Esetleg teknős? Én azt szoktam ilyen nagyon pici medencék körül látni, de azzal nem tudom télen mit lehet csinálni.
2015. ápr. 23. 20:06
 4/4 A kérdező kommentje:

Igazából teknősünk van kettő, de azokat félném kirakni, nehogy kimásszanak és lepottyanjanak a 2. emeletről..

Valószínűleg az lesz a megoldás, hogy feltöltöm virágfölddel meg kavicsokkal és betelepítem Japán Zsurlóval, meg apró vízparti növényekkel.

Az az elmélet, hogy sűrűn locsolva jól érzik magukat és mégis vízparti lesz a kinézete...

2015. máj. 14. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!