Milyen Hal érzi jól magát egy 100L-es "tóban"?
Van egy nagyon apró hosszúkás 130*30*35cm-es tó féleség vízi növényekkel teli a teraszon.
A kérdés, hogy létezik-e olyan halacska amiből 2-4db ebben a tóban jól érezné magát a nyár folyamán, hogy aztán télre ennél egy jóval nagyobb (400L) beltéri akváriumba költözzön sok Guppi, 6-8 Black Molly és 2-3 xipho társaságában.
A cél az lenne, hogy egyrészről látszódjanak és szépek legyenek, másrészről megegyék a szúnyog lárvákat..
Sokan próbálkoznak szabadtéri medencékkel, az a fő gond, hogy kényesek, kerti tóban a nano méret 3000 liter környékén van, de ezt a méretet is nehéz megcsinálni, bárhogy áll neki az ember kiásni mindig nagyobb lesz.
Első sorban a hőfok ami nagy ellenfél, egy leásott mondjuk 3 méter átmérő, és 50 cm mély, amit kidobsz az partoldal, így 70cm mély lesz, ez a "nano" méret kb, ami ha jól számolom (r2X3,14X0,70cm) majdnem 5000 liter.
Egy pici kifóliázott 5000 literes már talán ellenáll a 40c.fokos nyaraknak, mivel alulról hűti a talaj.
Persze ha nem megy fel a teraszon a hőfok akkor pár hal lehet, de nem annyi mintha ha a 136 literes tavad benn lenne a hűvösebb lakásban.
Volt itt nem egy kérdező akinek 500 literes műanyag medencével akadtak komoly gondjai, kertben, udvaron, szabadban, legalább egy 3000 literes kell.
Nem messze tőlem lakik egy hölgy, kb 1500 literes a tava, tavaly megmurdaltak a halak, felment a hőfok, én mondtam neki előtte, hogy pici lesz.
Igazából teknősünk van kettő, de azokat félném kirakni, nehogy kimásszanak és lepottyanjanak a 2. emeletről..
Valószínűleg az lesz a megoldás, hogy feltöltöm virágfölddel meg kavicsokkal és betelepítem Japán Zsurlóval, meg apró vízparti növényekkel.
Az az elmélet, hogy sűrűn locsolva jól érzik magukat és mégis vízparti lesz a kinézete...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!