Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Sos. Nitrit mérgezés gyanunál...

Gabi86 kérdése:

Sos. Nitrit mérgezés gyanunál segît e a teljes vîzcsere?

Figyelt kérdés
A hónapban 2* sikerült megburîtanom a hal kaját és elsőnél 10% vîzcserével oldottam meg de most gyorsabb megoldás kell mert haldoklik az egyik halam.
2015. ápr. 20. 21:19
1 2
 11/18 Platypus ***** válasza:
Csinálj egy nagy vízcserét, ne teljeset, de azért elég nagy százalékát cseréld le a víznek. És inkább metilénkéket adj a vízhez, ne neomagnolt. 3érv is szól mellette: a metilénkék nem árt komolyan egy régebb óta üzemelő beállt szűrésnek, egysejtű élőlényeket irt, az infuzória meg épp ilyesmikből áll, és végül a nitritmérgezés esetén hatékony ellenméreg. Segít visszaállítani a vörösvérsejtek oxigénszállító képességét.
2015. ápr. 21. 13:49
 12/18 Salx Narval ***** válasza:
Kedves 9-es válaszoló, lehet, hogy te nem tudod de én igen.:D
2015. ápr. 21. 17:24
 13/18 anonim ***** válasza:

Már csak az a kérdés, hogy menyi liter az akvárium, menyi és milyen hal van benne milyen szűréssel, a nitrit mérgezés menyire biztos.

Semmi infó nélkül, klór, metilénkék, neomagnol, ha nem rémlenének a nevek azt hinném ez egy halgyilkos antiakvarista gyülekezet.

Halazásban két nagy név irt, biztos tudják miért akarják kiirtani a kérdező halait, én fogadtam már meg tanácsaikat biztos tudják mit csinálnak.

Én amit eddig ezen az oldalon olvastam és bevált ahhoz képest egy teljesen ellentétes dolgokat javasoltatok információk nélkül.

Azt még hozzá teszem én metilénkékkel ki irtottam az összes halam erre pont az egyik itt válaszoló jött rá utána rendben lett minden az új halakkal semmi gond.

2015. ápr. 21. 22:20
 14/18 Salx Narval ***** válasza:
Kedves utolsó hozzászóló, nem vagyunk halgyilkosok de vannak helyzetek amikor gyorsan és drasztikusan kell lépni. Itt most pontosan a halak életéről volt szó ezért szükséges a "mérgek" bevetése. Ha csak ammónia és nitrátmérgezés állna fenn a vízcsere és a takarítás bőven elég lenne, de nem ez a helyzet. A nagy mennyiségű halkajától elszaporodtak az infuzóriumok, ezeket a szűrő nem tudja kiszűrni, a vízcsere is csak ideiglenes tűzoltásnak elég, kicsit tisztul a víz de másnapra ugyan úgy bezavarosodik. Ezek a mikroszkopikus lények nagy veszélyt jelentenek mert felélik a víz összes oxigéntartalmát és rövid idő alatt a halak fulladásos halálához vezetnek. Itt lépni kell mert az összes hal elpusztul, mindegy, hogy metilénnel, parakillel, sóval, vagy neomagnollal,stb. A javasolt mennyiséget még az ivadékhalban sem tesz kárt. Ami a klórt illeti, nyilván nem akkor kell vízcserét csinálni amikor tejfehér víz folyik a csapból, viszont akkor amikor a víz áttetsző tiszta,akkor nem tartalmaz akkora mennyiségű klórt, hogy egy részleges vízcsere gondot okozzon, az egysejtűekre viszont hat. Egy megoldás létezik a halak másik medencébe történő áthelyezése, ha erre nincs lehetőség akkor kezelni kell, mégpedig drasztikusan és gyorsan.
2015. ápr. 22. 02:06
 15/18 anonim ***** válasza:
Nekem rémlett a kérdező felhaszn neve, rákerestem, 25L, és 50 literesek az akvái. A haltáp beborulásra legjobb bevezetni egy kávés kanalat, nem jó ötlet a dobozból beszórni, vannak a fakkos, rekeszes tápok, példa tetra mint, azt én mindig átöntöm normál tégelybe, amibe bele tudok nyúlni kiskanállal.
2015. ápr. 22. 05:25
 16/18 anonim ***** válasza:
Salx ez még minidig csak következtetés, te írtad, h "valószínű" infuzória. A kérdező egy szóval nem mondta, h fehér átláthatatlan a vize. Lehet csak szimplán bedurrant a vize, amit egy 40-50% os vízcserével eszközölni tud, bármilyen szerek nélkül. Kép nélkül még mindig csak találgatás.
2015. ápr. 22. 08:23
 17/18 Salx Narval ***** válasza:
Legyen neked igazad, mert akkor mostanra mindent rendbe tett a vízcsere és jól vannak a halai.
2015. ápr. 22. 08:49
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem akartalak megkérdőjelezni. Tudom, h árfogó tudással rendelkezel. Csak kicsit elhamarkodott tanácsot adtál szerintem, persze lehet nem így van.
2015. ápr. 22. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!