Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ti kivágnátok az előtérből...

Ti kivágnátok az előtérből egy darabot?

Figyelt kérdés

Erősen gondolkodom rajta, hogy középen a H.M-ből egy "V" alakot kivágok, így lenne két sziget jobb, és bal oldalon.

Gyakorlatilag középen kopasz manado lenne.

[link]

Még nem mertem megcsinálni, utána nem lehet visszatenni.

Ti kivágnátok?

2015. ápr. 15. 20:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Inkább rátennék egy nagyobb lapos követ (vagy a helyére). Nekem nem nagyon tetszik a manado magában.
2015. ápr. 15. 22:10
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem rossz ötlet, mondjuk csak fekete bazaltom van, igaz abból tudok válogatni, van bőven, hozattam egy platós teherrel pár éve.
2015. ápr. 15. 22:15
 3/9 anonim ***** válasza:

Így is nagyon szép, így talán természetesebb hatást kelt , de 1 próbát megér, legfeljebb visszanöveszted. :)

De jó ötlet lehet középre egy szép kis szikla is.

2015. ápr. 15. 23:11
 4/9 anonim ***** válasza:
2015. ápr. 16. 02:10
 5/9 Salx Narval ***** válasza:
Ügyes.:D Na, most már látjuk milyen lenne. Osztom a véleményemet az előttem szólókkal én is egy szép nagy lapos követ tennék az előtérbe. Szerintem 1 nagyobb jobban mutatna mint mint több kicsi, de ha az van akkor az is megteszi. Én igazából ilyesmire gondoltam. Ja, és Joci nagyon szép az akváriumod. Megjegyzés: Én eltakarnám a szűrőt. [link]
2015. ápr. 16. 03:38
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket, a photo s.. eszembe nem jutott volna, köszi.

A szűrőt szeretném takarni, a szívó ág már nem látszik, a nyomó előtt jelenleg növekszik pár száll Rotala rotundifolia, meg bacopa.

Nyomtam a jobb oldali crypto gyökeréhez táprudat, 1 hetes a kép, mára 3x akkorák lettek, a bacopa is sokat nőtt a táprúdtól.

Valószínű elszaladok majd valamelyik kőlerakatba, és veszek egy lapos palát.

Az a fő gondom, hogy mocskosul szívat a H.M, hetente kell metszeni, ami hatalmas tortúra, leállított szűrő mellett kell csinálni, utána meg ezt lehálózni a felszínről óvatosan: [link]

Ha két nagy bokor lenne akkor hagyhatnám följebb nőni, és elég lenne 2-3 hetente metszeni, tegnap brutális volt, idegőrlő 4 óra ment rá, ezt nem terveztem decemberbe mikor beültettem előre.

Remélem kiürül a tápanyag elölről, túl sok aquaplantot nyomtam ellőre, nem tudom pontosan menyit, kb 70-80 tabletta volt.

Jelenleg katasztrófa, fél pályáig felnő 3 hét alatt, viszont ha megmetszem jól néz ki, feleségem is követeli, tehát maradnia kell.

2015. ápr. 16. 05:47
 7/9 Salx Narval ***** válasza:
Elhiszem, hogy sok munka van vele és azt is ,hogy tetszik a nejednek. Viszont, ha nem tartod jól, akkor szerintem szétesik, ha csökkented a fényt akkor pedig megnyúlik. Ezt csak így lehet és érdemes csinálni, sajnos meg kell dolgozni érte. Szerintem mindenképp megéri a fáradtságot, főleg, hogy nem nekem kell nyírnom.:D Esetleg más talajtakarót kellene választani ezt pedig hátrébb tenni és nőni hagyni, mármint ha nem akarsz ennyi időt rászánni.
2015. ápr. 16. 07:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Én nem vágnám ki, mert nekem pont úgy lenne természet ellenes.

Mondjuk én amúgy se szeretem ezeket a víz alatt berendezett szárazföld imitáló tájképeket, nekem az se természetes.

Ez is olyan lenne, mint ha egy út lenne hátrafelé.

Mindenesetre ha kirakod bazalttal, és olyan sok van, akkor keress köztük bazalt tufát.

Én is nagyobb mennyiségben szereztem, és örömmel láttam, hogy van benne néhány.

Ezek olyan kövek, amiket úgy "hányt" ki a vulkán, hogy közben főtt, mint állat, és tele volt pici gáz buborékokkal, mikor megdermedt.

Ez könnyebb is, meg a bacik miatt is előnyös.

Nekem anubiasok vannak ilyenekre kötve, és már belenőttek a kőbe! :)

2015. ápr. 16. 17:49
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a kommenteket, majd alakul, még kezdő vagyok ilyen "kompozíciós" bazárokkal, nem is nagyon akarom erőltetni, jó nekem egy sima társas dzsungel.

Ez az 1 akvárium van amivel kicsit többet akarok foglalkozni, valamit kihozni belőle, co2 meg t5 fény nélkül, simán a halak trágyázásából, némi profito, carbo, meg talajtáp segítségével.

2015. ápr. 18. 11:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!