Ez egy nagyon régi beidegződés, valamikor a 80-as 90-es évekből dereng, akkor az esővizes akváriumokat így töltötték fel, legalábbis nővérem még így csinálta, meg mindenki.
Sóder ajzat, esővíz, metilénkék, malachitzöld, növények, majd halak, kb 30-40% elhullással működött a dolog, a növények előnyben részesítik az ammóniumot ami savas kémhatású vízben van, tehát a növények voltak a biológiai szűrők.
Sajnos a beidegződés maradt, sokan akiknek gyerek korukból dereng ma is akarják használni, lúgos kémhatású csapvízzel nem működik, nincs baktérium alapú biológiai szűrés fertőtlenítő mellett, ez a halak pusztulását okozza, növényeknek meg nem kell annyira az ammónia ami a lúgos vízben van.
Feleségem barátnője az 5.garnitúra halat vette, utána kérdezett meg engem, a szülei tanácsolták, hogy kell a metilénkék, malachitzöld, vagy 40 hal bánta.
Igaza van a többieknek, szigorúan tilos cucc.
Volt egy kérdés aminél a boltos adagolt rendszeresen metilénkéket, és malachitzöldet az akváriumokba, így tartotta a kereskedésben, a halait, ezt tanácsolta a haltartóknak is, természetesen náluk a halak elhullottak, mint ahogy a kérdezőnél is.
A mai 50-60 éves korosztály veszélyes, nekik még erősen dereng a két szer, összefutottam én is egyel a kereskedésben, volt tanárom, a parkolóba okítás lett, mert látta a facebookon az akváim, persze vittem neki érett vizet, pár óra meló után tuti volt az akvája.
Á találtam kérdés: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__6..
"Köszönöm,az üzletben azt mondták ez kell bele..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!