Milyen halat rakhatok még hozzájuk hogy jólérezzék magukat? (tobbi lent)! SOS
Én mondtam, hogy a neonhalakat passzold el. Sajnos kompromisszumokat kell kötni ahhoz, hogy mindenki (állatok, növények) jól érezze magát az akváriumban. Hihetetlennek tűnhet, de azért a 80 liter nem olyan sok.
Én azt az elvet vallom, hogy kevesebb fajta halból kell többet tartani, nem több fajtából kevesebbet. A te halaid nagyobb csoportokban érzik magukat komfortosan, nem 2-3 db/fajta, úgy jön ki a szépségük, úgy érik el a lehető legmagasabb élethosszt, hiszen kevésbé stresszelnek, az immunrendszerük egészséges marad, nem betegszenek meg.
Ha 4-5 fajta halad van, akkor vagy kevesebb példányod van egy-egy fajtából, vagy túltelepíted az akváriumot. Mindkettő negatív a halak számára.
Szerintem ez legyen:
- 4 foltos páncélosharcsa
- 4 hím guppy
- 5-6 rózsalazac
A páncélosok az aljzaton vannak, a lazacok az alsó 1/3-ban, a guppyk össze-vissza. Így elég jól el vannak osztva, a neonok egyben lennének a lazacokkal.
Persze szerintem már ez a felállás is eléggé necces, sok függ attól, hogy milyen szűrőd van. Belső szűrő esetén ez a felállás bukta, mindenképpen külső kellene.
Nekem egy 112 literesben egy tetratec ex 1200 plus mellett van 14 pici halam, meg 2 törpe gurámim.
Írd le, hogy pontosan milyen a szűrőd!
Hogy passzoljam el a neonokat?
Akk ugy lenne hogy : 4 guppy , 4 foltospancelos , 6 rozsalazac es 4 torpeszivoharcsa
Az a baj hogy nem tudom hova elpasszolni es a masik h gyonyoruek a rozsalazacok (szerintem)!
egyebkent a neonok jolereznek magukat 12-en 80 literben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!