Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen halat rakhatok még...

Milyen halat rakhatok még hozzájuk hogy jólérezzék magukat? (tobbi lent)! SOS

Figyelt kérdés
Van 8neonhal , 2páncélosharcsa , 4guppy , 2rozsalazac , !!!

#akvarisztika #halak #80 literes akvarium
2015. ápr. 9. 19:37
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
De igy is fako nehany neon meg aztmonda mas h nem valo ide
2015. ápr. 10. 15:35
 12/19 anonim válasza:
Nekem is foltos páncélosharcsám van. 80 literre 4-5 fér. Meg raksz hozzájuk pár guppit.
2015. ápr. 10. 17:51
 13/19 anonim ***** válasza:

Én mondtam, hogy a neonhalakat passzold el. Sajnos kompromisszumokat kell kötni ahhoz, hogy mindenki (állatok, növények) jól érezze magát az akváriumban. Hihetetlennek tűnhet, de azért a 80 liter nem olyan sok.

Én azt az elvet vallom, hogy kevesebb fajta halból kell többet tartani, nem több fajtából kevesebbet. A te halaid nagyobb csoportokban érzik magukat komfortosan, nem 2-3 db/fajta, úgy jön ki a szépségük, úgy érik el a lehető legmagasabb élethosszt, hiszen kevésbé stresszelnek, az immunrendszerük egészséges marad, nem betegszenek meg.

Ha 4-5 fajta halad van, akkor vagy kevesebb példányod van egy-egy fajtából, vagy túltelepíted az akváriumot. Mindkettő negatív a halak számára.

Szerintem ez legyen:

- 4 foltos páncélosharcsa

- 4 hím guppy

- 5-6 rózsalazac

A páncélosok az aljzaton vannak, a lazacok az alsó 1/3-ban, a guppyk össze-vissza. Így elég jól el vannak osztva, a neonok egyben lennének a lazacokkal.

Persze szerintem már ez a felállás is eléggé necces, sok függ attól, hogy milyen szűrőd van. Belső szűrő esetén ez a felállás bukta, mindenképpen külső kellene.

Nekem egy 112 literesben egy tetratec ex 1200 plus mellett van 14 pici halam, meg 2 törpe gurámim.

Írd le, hogy pontosan milyen a szűrőd!

2015. ápr. 10. 18:16
 14/19 A kérdező kommentje:
Veszek meg 3 rozsalazacot es 3 torpeszivoharcsat? az milyen otlet?
2015. ápr. 10. 21:22
 15/19 A kérdező kommentje:

Hogy passzoljam el a neonokat?

Akk ugy lenne hogy : 4 guppy , 4 foltospancelos , 6 rozsalazac es 4 torpeszivoharcsa

2015. ápr. 10. 21:25
 16/19 anonim ***** válasza:
Miért nem írod le, hogy milyen szűrőd van? Enélkül nem fogunk tudni semmi okosat mondani. Csak segíteni szeretnénk, de ha nem adsz támpontot, akkor nem fogunk tudni hasznosat mondani.
2015. ápr. 10. 21:27
 17/19 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy nem tudom hova elpasszolni es a masik h gyonyoruek a rozsalazacok (szerintem)!

egyebkent a neonok jolereznek magukat 12-en 80 literben?

2015. ápr. 10. 21:35
 18/19 anonim ***** válasza:
Szűrő!
2015. ápr. 10. 21:38
 19/19 A kérdező kommentje:
szuro: Pacific P-F304
2015. ápr. 10. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!