Mi a baja a növényeimnek?
Még csak 15w világításom van 72 literre, de hamarosan 36w lesz.
Ha jól tudom megítélni akkor ez barna alga.Az ugye a kevés fénytől van.
A másik problémám a pontalga.Ma ezt vettem észre az üvegen.
Pengével letakarítottam, de érdekelne, hogy mitől alakulhatott ki.Rossz szűrés??(Eheim Pickup 2012)??
A pont alga az egészséges víz jele, azt jelzi, hogy működik a biológiai szűrés, van nitrát a vízben, viszont kevés a foszfát.
Ha jól látom vannak szőrszálak, az egyik levél hegyén kezdődő ecsetnek tűnik, a barna alga felhasználja a foszfátot, a kezdeti magas szilikátszint is kedvez neki, a barna algát váltja rendszerint a pont alga, amint csökken a foszfát a vízben, és megjelenik a nitrát.
Gondolom ez nem régi akva, 1-2 hónapos lehet, amint korrigáltad a világítást szebben fognak nőni a növények, az ecset algás leveleket le tudod metszeni, anubias kényes egyedül a metszésre, mivel lassan nől, metszés után csúnya sokáig.
Ecset alga az lehet simán nitrát többlet, 15 watt fény alatt nem nőnek annyira a növények, teret adnak az algának, meg tudnak tapadni az algák rajtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!