Tapasztalt akvaristák! Mi a véleményetek erről a kombóról?
Figyelt kérdés
4-5 darab süncsiga + 4-5 kifejlett amano garnéla + 1 betta 22 literben. Egyelőre csak a betta van meg, de felütötte a fejét a barna moszat. Szívesen látnék más állatokat is az aksiban, még jobb lenne, ha hasznosak is lennének. Vélemények?2015. márc. 27. 16:06
1/7 anonim válasza:
A barna alga kiváltó oka többek között a kevés fény, sok nitrát. Ha az utóbbi a kiváltó ok akkor csak rontana a helyzet, ha további élőlényeket telepítenél az akváriumba. Szűrő van benne?
2/7 A kérdező kommentje:
Igen, van. Egy aquael fan mini plusz, egy vízmelegítő és egy hőmérő. Állandó 26,5 fok. Az aksi a növényekkel együtt majdnem három hétig üzemelt, utána jött a hal. A barna alga nem természetes a friss akváriumokban? Sok helyen azt olvastam, hogy idővel eltűnik, ha beáll az egyensúly.
2015. márc. 27. 16:36
3/7 anonim válasza:
De, jól tudtad. Amanot nem tennék bele, kicsi neki, a bettának is necces, de ha ragaszkodsz hozzá, akkor inkább a csigák.
4/7 A kérdező kommentje:
És csigából hány darabot ajánlanál? Kinéztem már a süncsigát, ami nem szaporodik akváriumban, és kb 2 centisre nő. A környezet is megfelelő lenne számára. A 4-5 ideális szám?
2015. márc. 27. 16:41
5/7 anonim válasza:
6/7 anonim válasza:
Nem árt letakarítani persze, de egy idő után jó esetben valóban nem keletkezik több. Nálam kb 6-8 hét után tűnt el.
7/7 A kérdező kommentje:
Vízcserekor leszedem, ahonnan tudom. Üveg, levelek, ilyesmi. De akkor is ott kering a vízben...
2015. márc. 27. 17:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!